Conditii esentiale pentru obtinerea stimulentului de insertie

stimulent de insertieacordare stimulent de insertiestimulent de insertie cccccc
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Analizam un studiu de caz complet lamuritor, cu privire la situatia tatalui care doreste obtinerea stimulentului de insertie, in conditiile in care mama nu indepineste conditiile pentru solicitarea concediului pentru cresterea copilului.

Tatal copilului nu va sta in concediu de crestere copil, ci doreste sa obtine stimulentul de insertie. Cum se procedeaza pentru obtinerea acestuia?


In principiu, dupa cum bine stim, persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, obtin venituri supuse impozitului au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR.

Stimulentul de insertie se acorda pe baza de cerere, semnata de persoana indreptatita, insotita de dovada eliberata de angajator sau, dupa caz, de alte documente eliberate de autoritatile competente ori de declaratia pe propria raspundere din care sa rezulte ca aceasta realizeaza sau urmeaza sa realizeze venituri supuse impozitului, informeaza specialistii PortalCodulMuncii.ro.

"In OMMFPS 1474/2011, Anexa Nr. 1: Instructiuni de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 52/2011, sunt mentionate o serie de situatii care pot aparea in aplicarea normelor metodologice, precum si solutiile pentru aceste situatii.

Astfel, au vocatie la stimulentul de insertie persoanele indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara aferenta, si nu numai persoanele beneficiare ale acestui concediu si a indemnizatiei.

Asadar, stabilirea dreptului la stimulentul de insertie se poate realiza atat pentru persoana care este beneficiara a concediului pentru cresterea copilului, situatie in care indemnizatia se suspenda ca urmare a obtinerii de venituri supuse impozitului, cat si pentru persoana care, desi are dreptul la concediul pentru cresterea copilului si a indemnizatiei lunare aferente, nu solicita acordarea concediului si a indemnizatiei.

In concluzie, persoana indreptatita poate solicita direct stimulentul de insertie, iar conditia pentru acordarea stimulentului de insertie este indeplinirea conditiilor pentru obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului de realizare de venituri din salarii timp de 12 luni anterior datei nasterii copilului.

Asadar, persoana indreptatita poate solicita direct stimulentul de insertie, daca indeplineste conditiile pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului prevazuta la art. 2 alin. (1) din OUG 111/2010 situatie in care nu se suspenda contractul de munca deoarece conditia pentru ca salariatul sa beneficieze de stimulentul de insertie este tocmai obtinerea de venituri impozabile."


Raspuns oferit de specialistii PortalCodulMuncii.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
stimulent de insertieacordare stimulent de insertiestimulent de insertie cccccc

Data aparitiei: 09 Martie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Conditii esentiale pentru obtinerea stimulentului de insertie Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]