Primele controale din 2015: 216 persoane munceau la negru, amenzi de cca 90.250 de euro!

ssmnereguli ssmcontroalemunca la negruamenzi munca la negru
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Nu mai putin de 397.100 de lei au fost amenzile date de Inspectia Muncii in perioada 5-9 ianuarie 2015. Au fost efectuate mai multe actiuni de control iar totalul amenzilor este de 90.250 de euro.

Au fost scoase la iveala 216 persoane care lucrau fara forme legala, conform unui comunicat de presa emis de institutie.

Din cele 216 persoane care lucrau fara forme legale, 177 au fost descoperite in judetul Arad, la 3 angajatori.

157 de angajati fara contract de munca au fost descoperiti la o societate comerciala cu obiect de activitate jocuri de noroc si pariuri. 12 persoane au fost descoperite ca munceau la negru la un transportator de marfuri si 8 persoane la un constructor de cladiri.

In domeniul relatiilor de munca au fost aplicate amenzi in valoare de 333.100 de lei din care 227.500 de lei pentru munca la negru.

32 de persoane au fost sanctionate pentru ca au acceptat sa munceasca fara incheierea unui contract individual de munca.

Si in domeniul Securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 64.000 de lei.

Inspectorii de munca din judetul Dolj au dispus oprirea din functiune a 3 echipamente pentru prevenirea de posibile accidente.

"Atrag atentia ca prin primirea la munca a mai mult de 5 persoane fara forme legale incheiate, angajatorii risca sanctiunea legii penale iar legislatia muncii pedepseste contraventional nu doar munca la negru ci si neinregistrarea contractelor de munca in Registrul General de Evidenta a Salariatilor", precizeaza Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

sursa: Inspectia Muncii



de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ssmnereguli ssmcontroalemunca la negruamenzi munca la negru

Data aparitiei: 16 Ianuarie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Primele controale din 2015: 216 persoane munceau la negru, amenzi de cca 90.250 de euro! Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]