Cat de departe ai merge pentru o promovare? Ce compromisuri ai accepta?

promovarecompromisuri pentru promovarice ai face pentru o promovare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Am merge departe si inca putin pe deasupra pentru a obtine o promovare dorita. Am merge uneori prea departe pentru o promovare dorita si imediat ce realizam acest lucru, ne oprim din cursa.

Pentru ca daca alergi orbeste in directia promovarilor dorite, risti sa pierzi din vedere lucrurile care conteaza cu adevarat, esentialul.

NU fugari banii si promovarile. Fugareste-ti pasiunea si restul vine de la sine.

Compromisuri pe care prea multi angajati le fac pentru a obtine mariri salariale si promovari:

1. Stau peste program si risca sa isi dea peste cap sanatatea si productivitatea. Studiile cele mai recente arata ce stiam deja: Putin si bun in detrimentul a mult si prost!

In fapt, dupa 5 ore de munca esti deja stors de puteri si ai energia la minim. Daca ai de gand sa stai la birou minim 10-12 ore ca sa obtii promovarea dorita, ia in calcul faptul ca nivelul calitatii rezultatelor tale scade pe masura ce cresti volumul de munca.

2. Angajatii accepta sarcini neadecvate pregatirii lor. Ce nu ai face pentru o promovare? Ai face o cafea si chiar ai putea sa mergi sa duci hainele sefului la curatatorie. Poate ca ai fi de acord sa te ocupi si de alte sarcini, unele mai nepotrivite decat altele. Fa diferenta intre ajutorul urgent de care are nevoie seful tau si sarcinile pe care ti le pune pe maini ca sa scape de ele.

3. Angajatii transforma relatia cu superiorii lor intr-un mod neasteptat. Un costum slim-fit pentru barbati este acelasi lucru ca o fusta mai scurta decat ar fi cazul. Un tricou mulat pentru barbati este acelasi lucru ca decolteul angajatei.

Interesant este ca acolo unde nu exista calitati si competente concrete, sunt scoase la inaintare arme neconventionale de lupta impotriva concurentilor. Asta nu inseamna ca promovarea devine siguranta si nici ca se va dovedi o decizie buna din partea superiorilor.

4. Angajatii sunt in stare sa minta, sa impinga frontierele actiunilor lor pana la limita legalitatii, sa dea mita si sa santajeze.

Tin minte un articol interesant in cadrul unei publicatii de management HR, despre un angajat care ajunsese sa isi angajeze la randul lui 2 asistenti, studenti la facultate, sa il ajute cu sarcinile lui. In mod evident, proiectele lui erau mereu finalizate inainte de deadline si cu succes maxim. Interesant este ca dupa promovare, angajatul a renuntat la cei doi asistenti si diferenta de eficienta in munca era mai mult decat evidenta.

A pierdut promovarea, a fost retrogradat si a inteles ca orice pas in fata trebuie sa fie facut fara ajutor artificial alimentat.

O alta poveste din universul HR de care imi amintesc si astazi este cea a unei angajate care a mers asa de departe in cursa pentru marea promovare incat s-a decis sa puna diverse "piedici" celor alaturi de care concura, colegi si superiori indirecti. A procedat de asa natura incat una dintre colegele ei a lipsit la una dintre sedinte si un alt concurent pentru promovarea dorita si-a pierdut dosarul proiectului cu cateva ore inainte de prezentare. Totul a iesit la iveala in timp si a fost concediata. Din pacate, gandul la o posibila promovare te poate scoate de pe directia fireasca pe care ar trebuie sa mergi, indiferent de ce premiu este la mijloc.

La final, realizam ca premiul adevarat nu este promovarea. Premiul adevarat de care avem nevoie este constiinta limpede, gandul ca ai muncit cu semnificatie, ca esti in continuare un angajat productiv, eficient, pasionat de ceea ce faci. Marele premiul il primesti nu o singura data la 5 ani, cand esti promovat, ci zilnic, in momentul in care depui toate eforturile pentru a deveni cea mai buna versiune a ta.

Sa aveti succes si cariere stralucite!

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Adela Simonescu


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
promovarecompromisuri pentru promovarice ai face pentru o promovare

Data aparitiei: 13 Ianuarie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cat de departe ai merge pentru o promovare? Ce compromisuri ai accepta? Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]