Management HR: Top 7 moduri prin care sefii isi demotiveaza angajatii

managementul resurselor umanemanagement hrresurse umaneselectie personalrecrutare personal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu ne-am nascut manageri HR. In fapt, totul se deprinde in timp, prin experiente din care invatam. Din pacate, invatam uneori prea tarziu si intotdeauna invatam pe angajatii nostri.

Asa se faca ca un angajat demotivat se afla pe cea mai scurta cale catre o demisie rapida sau catre schimbarea departamentului in cadrul caruia isi desfasoara activitatea. In acelasi timp, un angajat demotivat poate fi unul care sa isi piarda total interesul de a mai face performanta, de a mai obtine rezultate exceptionale in contul companiei pe care o reprezinta.


Iata si cateva moduri prin care sefii isi demotiveaza angajatii:

1. Nu le recunosc meritul.
Un sef incapabil sa iti recunoasca meritele este cea mai scurta cale catre demotivare completa. Angajatii considera ca daca nu obtin rezultate recunoscute de catre superiorii lor, nu li se confirma faptul ca sunt angajati valorosi.

Si daca trece un an fara sa stie concret ca au merite consistente, angajatii se pot gandi la schimbari in cariera lor.

2. Angajatilor nu li se permite sa isi exprime opiniile. In mod concret si cat mai concis, se considera roboti de la care se asteapta doar sa indeplineasca ordine. Gradul de demotivare va atinge cote maxime in timp.

Angajatilor nu li se permite un grad solid de autonomie. Daca nu le oferi libertate de miscare, libertate de a lua decizii si de a-si desfasura activitatea profesionala in modul pe care il considera a fi oportun, vei ajunge sa ii demotivezi.

3. Angajatii au parte de manageri fara experienta suficienta si care actioneaza incorect:

- nu se implica suficient in activitatea departamentului sau...
- se implica prea mult si controleaza orice pas facut de angajatii sai sau...
- una spune si alta face sau...
- nu ofera feedback angajatilor sau...
- critica negativ in loc sa foloseasca critica constructiva si in privat, nu de fata cu tot personalul etc.

4. Conditiile de munca nu sunt deloc optime pentru ca angajatii nostri sa isi desfasoare activitatea? Daca nu poti oferi angajatilor cele mai bune echipamente si instrumente de munca, nu trebuie sa te uimeasca faptul ca gradul lor de demotivare este foarte ridicat.

5. Nu oferi promovari si mariri salariale iar bonusurile sunt rare spre total absente? Nu poti sa iti motivezi angajatii doar cu multumiri sincere si afisarea pe panoul mandriei.

6. Nu ai stabilit asteptari clare si realiste de la angajatii tai? In mod concret, un plan confuz si asteptari neintelese de angajati duc intotdeauna catre demotivarea angajatilor.

7. Tratamentul incorect, promovarile posibile doar pentru angajatii favoriti, tratamentul preferential pentru anumite persoane... iata inca 3 din sutele de factorii demotivatori pentru angajatii tai.

Sunt multi astfel de factori demotivationali si ideea este tare simpla. Nu se asteapta nimeni sa fim manageri perfecti, insa  este dezirabil ca aspectele pozitive sa prevaleze, sa aiba o densitate mai mare fata de aspectele negative care pot umbri un stil de management, de altfel, sclipitor.

Mult succes, cariere stralucite si afaceri prospere!
 
Maria Nicutar



NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
managementul resurselor umanemanagement hrresurse umaneselectie personalrecrutare personal

Data aparitiei: 08 Ianuarie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Management HR: Top 7 moduri prin care sefii isi demotiveaza angajatii Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]