Bugetarii refuza munca suplimentara daca nu este platita. Cum procedam?

munca suplimentaramunca suplimentara bugetariinstitutii publicerecompensarea orelor suplimentare in institutii publice
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dupa cum bine stim, in institutiile publice, si in prezent si in anul 2015, munca suplimentara nu se poate recompensa prin plata unor sume banesti. Se compenseaza cu timp liber corespunzator!

Dar ce se intampla in situatiile in care angajatii din institutiile publice refuza sa mai lucreze ore suplimentare daca acestea nu sunt compensate prin plata?

Avand in vedere faptul ca este esential sa se asigure permanenta in institutiile publice, este clar nevoie de o solutie pentru ca sambata si duminica sa existe personal care sa mentina activitatea.

Din pacate, in sectorul bugetar unica modalitate de compensare a orelor suplimentare efectuate de personalul unitatii bugetare este reglementata  in cuprinsul OUG 103/2013, cu modificarile si completarile ulterioare.

Legea spune clar ca munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se compenseaza numai cu timp liber corespunzator.

"In anul 2015, autoritatile si institutiile publice, indiferent de modul de finantare, nu vor acorda premii si prime de vacanta.

In anul 2015, institutiile si autoritatile publice, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, cu exceptia institutiilor finantate integral din venituri proprii si unitatilor din articolul 93 Legea privind reforma in domeniul sanatatii, nu acorda tichete de masa personalului din cadrul acestora. In bugetele pe anul 2015 ale institutiilor si autoritatilor publice, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, nu se prevad sume pentru acordarea de tichete-cadou, tichete de vacanta si vouchere de vacanta personalului din cadrul acestora", se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta, citat de Mediafax.


Nu avem solutii prin care munca suplimentara sa fie remunerata!

In concluzie, conform PortalCodulMuncii.ro, in cadrul serviciului de stare civila permanenta in cursul zilelor de repaus saptamanal trebuie asigurata in mod ocazional si nu cu titlu de regula, situatie in care personalului in cauza i se va acorda timp liber corespunzator.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Gabriela Dita


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
munca suplimentaramunca suplimentara bugetariinstitutii publicerecompensarea orelor suplimentare in institutii publice

Data aparitiei: 16 Decembrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Bugetarii refuza munca suplimentara daca nu este platita. Cum procedam? Nota: 3.5 din 5 - 6 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]