Ce este curajul profesional si cui foloseste? Cum se castiga si cum se fortifica?

curaj profesionalcuraj profesieprofesiesucces profesionalsucces in cariera
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Avem 4 intrebari VITALE pentru orice angajat, carierist, freelancer sau somer.
Ce este curajul profesional? Cui foloseste? Cum se castiga? Cum se fortifica?
Acestea sunt 4 intrebari la care orice angajat trebuie sa raspunda in viata aceasta, de mai multe ori pe an, ca sa nu uite cumva esenta care face diferenta intre slujba de subzistenta si profesie, cariera!


O alta  intrebare, aparte,  va capta atentia angajatorilor si managerilor: Cat de mult conteaza curajul profesional al angajatilor pentru prosperitatea oricarei afaceri?


Ce este curajul profesional?
Este forta cu care alegi directia profesionala pe care doresti sa o urmezi. Nu conteaza daca parintii vor sa te vada avocat. Nu conteaza daca sunt foarte multi designeri de carte in Romania si ar fi greu sa ajungi in top. Conteaza sa iti urmaresti pasiunea, directia profesionala.

Curajul profesional se mai camufleaza si in discutiile dintre tine si sefi, in momentele in care iti spui opinia sincera cu privire la sarcinile de care te ocupi, cu privire la ceea ce doresti sa faci, cu privire la aspiratiile tale, cand iei decizii sincere.

Curajul profesional este esential si in interviurile de angajare, unde ai fi tentat sa lasi pretentiile mai jos pentru un salariu mai mare, dar stii mai bine de atat. Banii se duc. Abilitatile sunt singurele care raman si se construiesc pentru ca viitorul sa iti surada.

Curaj profesional mai este si forta cu care refuzi promovarile care te departeaza de obiectivele tale profesionale. Iti doresti o promovare, dar atat timp cat te ajuta sa iti cladesti mai bine cariera la care visezi.

Curajul profesional inseamna sa ai forta sa iti pui profesia pe primul loc, inainte de bani, inainte de confortul jobului, inainte de siguranta locului de munca, inainte de simpatia superiorilor, inainte de frica de esec, inainte de teama de eforturile pe care va trebui sa le depui.


"You cant pay someone to do your push-ups" - Jim Rohn
(Nu poti plati pe cineva sa faca flotarile pentru tine)



Cui foloseste curajul profesional?
Niciun angajat cu adevarat valoros nu are cum sa actioneze corect si eficient daca nu detine curaj profesional in doze mari, foarte mari. Sa poti sa sapi in directia potrivita presupune sa ai o tarie de caracter cum putini au.



Cum se castiga curajul profesional?
Nu se castiga, ci se construieste. Si se construieste exact asa cum ai proceda cu o casa. O ridici de la zero si fundatia este esentiala pentru ca ea contine regulile de aur de la care sa nu te abati. Vei continua cu stalpi solizi. Acestea sunt principiile care iti vor decide mersul in viata.

Si nu uiti ca fiecare zi inseamna o noua caramida pusa in constructia de care vei ajunge sa te bucuri din ce in ce mai mult. De la o zi la alta, curajul profesional de care dai dovada devine cel mai imbucurator peisaj pe care l-ai putea privi.


Cum se fortifica acest curaj profesional?
Cu fiecare NU spus atunci cand trebuie si cu fiecare DA spus la momentul potrivit. Cu fiecare decizie de a actiona in avantajul profesiei tale. Cu fiecare ora pe care o petreci invatand cum sa devii un profesionist mai bun. Cu fiecare ora pe care o petreci langa un mentor care te poate ghida in cariera ta.

Curajul profesional se creste si atunci cand desi iti este teama ca ai putea fi concediat, refuzi sarcinile care la final de an nu aduc un plus de valoare in CV-ul tau.


De ce companiile au de castigat enorm de pe urma angajatilor care detin curaj profesional la cote inalte? Pentru ca sunt singurii care vor oferi rezultate exceptionale acolo unde lucreaza. Sunt singurii in masura sa isi forteze singuri, de bunavoie si nesiliti de nimeni frontierele cunoasterii. Totul se vede in anvergura cifrei de afaceri.

Managerii realizeaza la final ca un angajat care isi pune viitorul profesional pe ultimul loc nu are absolut nicio valoare, pentru nimeni si cu siguranta nici pentru firma.


Mult succes, cariere stralucite si afaceri prospere!
 




de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
curaj profesionalcuraj profesieprofesiesucces profesionalsucces in cariera

Data aparitiei: 17 August 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ce este curajul profesional si cui foloseste? Cum se castiga si cum se fortifica? Nota: 3.79 din 5 - 7 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]