4 riscuri profesionale GENIALE! Vei regreta ca nu ti le-ai asumat la timp

hrsucces hrmanagementul resurselor umaneresurse umane
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Viata este riscanta oricum, va rog sa ma credeti. Si mai riscanta devine atunci cand incerci din rasputeri sa eviti orice fel de risc. Sa intelegem de la bun inceput ca exista riscuri inutile si riscuri benefice.

Suna straniu dar este adevarat pana la capat. Asumarea riscurilor este vitala. Te trezesti dupa 20 de ani ca ti-ai construit o fortareata pe care o numesti viata si care actioneaza precum un cerc al confortului. Aici se petrec multe dar nimic nu trebuie sa iti zdruncine orizontul cunoasterii.

Cateva dintre riscurile profesionale pe care, daca nu ti le asumi la timp, vei regreta:

1. Sa te angajezi pe postul pe care ti l-ai dorit dintotdeauna.
Ai facut liceul de muzica pentru ca si-a dorit tatal tau foarte mult. Ai ales facultatea de medicina pentru ca si-a dorit mama ta foarte mult sa devii medic chirurg. Ai ajuns medic ortoped pentru ca acesta este jobul pe care l-ai putut prinde cu prima ocazie. Te-ai pensionat si acum iti mai amintesti ca tot ce ti-ai dorit vreodata a fost sa te faci bucatar. Fara spaga pe care oricum nu o poti lua fiindca esti un om corect, cam tot atat ai fi castigat, doar ca ti-ai fi facut munca cu placere si pasiune. Poate ai fi castigat cateva stele Michelin si ai fi scris cateva carti geniale si ai fi devenit faimos.

Nu o sa stii niciodata pentru ca nu ti-ai asumat cel mai important risc al vietii tale profesionale, sa lupti pentru ceea ce crezi.

2. Sa iti dai demisia de la jobul pe care nu il iubesti si care nu te hraneste profesional si spiritual. Daca vii la munca fara entuziasm si cu gandul la salariu ca unic factor motivational, mai bine iti asumi un risc benefic si iti semnezi demisia.

3. Sa te implici in proiecte interesante dar care iti pun timpul la incercare, energia si nivelul de abilitati si competente. Sincer, habar nu ai cum sa realizezi o baza de date care sa incruciseze cuvintele-cheie pe care este realizata harta SEO a unui site cu acele cuvinte-cheie pe care mizeaza celelalte site-uri concurente. Cu toate acestea, proiectul ar putea deveni un succes pentru echipa ta iar tu ai avea ocazia sa inveti mai mult decat iti imaginezi. Nu da inapoi! Asuma-ti un risc daca el te ajuta sa adaugi un plus de valoare experientei tale profesionale.

4. Implica-te intr-un proiect in care crezi cu adevarat chiar daca ceilalti il considera ridicol, prostesc, inutil sau total gresit. Este usor sa emiti opinii si este simplu ca ceilalti sa urmeze leaderul care a emis-o. Daca simti ca vei reusi sa obtii rezultate exceptionale dintr-un proiect, asuma-ti acest risc. Se poate sa reusesti sau se poate sa esuezi. La final, vei invata lectii de o valoare inestimabila despre proiect in sine, despre echipa cu care lucrezi, despre tine si despre curajul profesional.


Mult succes, cariere stralucite si afaceri prospere!


NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
hrsucces hrmanagementul resurselor umaneresurse umane

Data aparitiei: 17 August 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

4 riscuri profesionale GENIALE! Vei regreta ca nu ti le-ai asumat la timp Nota: 3.42 din 5 - 6 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]