Scade numarul de zile de concediu medical luate de angajatii britanici. Motivul?

concediiconcediu medicalconcedii medicaleconcedii 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Conform angajatorilor britanici, numarul zilelor de concediu medical sunt in scadere de la 7,6 zile la 6,6 zile pe an.

Asa cum confirma BBC News, citand un raport realizat de CIPD (Chartered Institute of Personnel and Development), angajatii prefera sa isi ia zile libere pentru a-si ingriji rudele si prefera uneori sa vina la munca si in conditiile in care starea lor de sanatate nu este una exceptionala.

Potrivit raportului, se arata ca reducerea numarului de zile de concediu medical nu este sinonima cu imbunatatirea sanatatii angajatilor. Acestia vin la munca si in zilele in care ar trebui sa ramana sub tratament.

In mod concret, 30% dintre angajatori au confirmat ca angajatii se prezinta la munca inainte de a-si reveni complet dupa o anumita suferinta fizica, boala.

Cu toate acestea, la polul opus, nivelul de absente sunt mari in sectorul public, acolo unde angajatii isi iau 7,9 zile de concediu medical pe an, fata de 5,5 zile de concediu medical, cat isi iau angajatii din firmele private.

Conform CIPD, bugetarii interactioneaza adesea cu grupuri mari de persoane, lucru care faciliteaza riscul de contagiune.

O solutie ce poate reduce numarul de absente ale angajatilor ramane impunerea unui program de lucru mai flexibil. Alaturi de aceasta solutie este si cea a concediului de compasiune si a concediului de ingrijire, platit sau neplatit.

"Sprijinul acordat celor care au in ingrijire rude, pentru a le asigura echilibrul intre munca si viata privata si retinerea acestor talente profesionala reprezinta principalele provocari. Un stiu efectuat recent estimeaza ca pana in anul 2030, in Marea Britanie vor exista 4 generatii care vor lucra cot la cot.

Pe masura ce unele cupluri prefera sa aiba copii mai tarziu si au grija de parintii lor, acesti oameni sunt pusi in situatia de a avea grija de copii cat si de rudele mai in varsta.", explica Dr. Jill Miller, consilier de cercetare CPID.


NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
concediiconcediu medicalconcedii medicaleconcedii 2014

Data aparitiei: 14 Octombrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Scade numarul de zile de concediu medical luate de angajatii britanici. Motivul? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]