Tara in care directorii castiga de 120 de ori mai mult decat angajatii lor

salariisalarii directorimarire salarialaspor salariudrepturi salariale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Stim deja faptul ca intre salariile directorilor si salariile angajatilor exista discrepante extrem de mari. Discutam despre unul dintre cei mai puternici factori demotivationali ce pot dezbina o echipa de angajati si care pot pune la pamant o intreaga serie de strategii de branding si de consolidare a culturii organizationale.

Conform unui raport intocmit de Incomes Data Services (IDS), se releva faptul ca directorii celor mai importante 100 de companii britanice obtin venituri de 100 de ori mai mari decat angajatii lor.

Intre 2000 si 2014, castigurile medii totale pentru cei 100 de sefi au crescut cu 278%, in timp ce majorarea in cazul angajatilor full-time de rand a fost de 48%.

In mod concret, salariile directorilor au crescut mult mai rapid decat cele ale angajatilor de rand.

Mai mult, in anul 2000, conform BBC, sefii celor mai importante companii engleze castigau de 47 de ori mai mult decat subalternii lor.

Conform rezultatelor IDS, un director obtine, in medie, 2,43 milioane lire sterline pe an, in conditiile in care un angajat castiga anual 27.000 de lire sterline.

Asa cum arata rezultatele IDS, salariile sefilor au crescut in 2014 cu mai mult de o cincime.

IDS precizeaza ca aceasta majorare a fost determinata de o crestere cu 44% a numarului de actiuni oferite sefilor.

Dupa cum bine intuim, actiunile reprezinta stimulente financiare furnizate pe termen lung.

Mai mult, bonusurile au cunoscut si ele o crestere de 12 procente in cazul sefilor marilor companii.

Conform IDS, impactul pe termen lung al perioadei in care cresterea veniturilor corporatiste a fost decisiva in ceea ce priveste adancirea prapastiei dintre salariile directorilor celor mai importante 100 de companii si restul fortei de munca.

Cei mai "bogati" directori sunt din media, marketing si telecomunicatii. La polul opus sunt directorii din retail si distributie, conform bbc.com.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salariisalarii directorimarire salarialaspor salariudrepturi salariale

Data aparitiei: 14 Octombrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Tara in care directorii castiga de 120 de ori mai mult decat angajatii lor Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]