Mostenirea pe care o lasi copiilor tai, prin munca ta, zi de zi

munca inteligentaeditorial hrromania tara meao tara coruptacoruptie in romaniamaria nicutar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Intram in orice profesie cu un juramant pe care il facem, tacit. Nu il rostim in fata unei comisii, nu ca acest gest ar adauga greutate faptului in sine.


Dar facem un juramant fata de oamenii pe care ii vom deservi. Le juram ca ne vom da toata silinta sa facem ceea ce simtim ca trebuie, ca este just, ca este corect pana in maduva oaselor.


Si nu vom da inapoi nici atunci cand cineva ne propune sa facem un targ, nici cand primim mita, nici atunci cand stim ca am putea sa inchidem ochii in fata unor nedreptati, nici atunci cand am obosit sa luptam cu sistemul.


Citeam azi, la cafeaua de dimineata, un articol scris de un roman care s-a saturat de Romania, de hotia de la noi, de abrambureala asta impecila, de birocratia care te sufoca, de nemernicia celor care fura ca-n codru, fara sa stie ca de fapt fura de la cei mai amarati, de la cei care muncesc cinstit, de la orfani si pensionarii care traiesc uneori si cu 2 lei pe zi. O paine la 70 de bani, un ou la 50 de bani si jumatate de kilogram de cartofi de restul.


Si omul si-a spus clar ca va pleca din tara, fiindca asa nu se mai poate.


Daca ar fi fost langa mine, i-as fi dat o cafea ca sa se linisteasca. L-as fi privit in ochi si i-as fi spus ca orice schimbare doreste sa vada in Romania trebuie sa inceapa de la el. Daca in ultimii ani a fost martor in fata unor nedreptati si a ramas inert, pasiv, are si el o parte din vina. A perpetuat o stare de fapt negativa si pe care o vor experimenta si altii, la randul lor.


Daca in ultimii ani in care zice ca s-a saturat, a fost furat si neindreptati si nu s-a luptat cu sistemul, a permis sa continue aceasta situatie care acum a ajuns sa ii puna capac.

Ajungem sa devenim papusi manevrate de cei care isi vad interesul, un interes care nu tine cont de binele comun. Ajungem sa ni se ia de o tara care are nevoie de noi, mai mult ca oricand. Nu identificati hotii cu tara si nici experientele negative cu ea.


Insa o tara nu are nevoie de orice persoana, ci de cele care isi pot apara principiile corecte, de oameni cu bun simt si credinta ca iarba este verde acolo unde o uzi, de oameni care stiu ce inseamna etica si morala, de oameni care stiu ca in viata exista mai mult decat plasme tv, vile si masini, telefoane si burgeri de 100 de lei bucata.

Viata incepe atunci cand iti faci curatenie in prioritati, cand realizezi ca orice schimbare doresti sa vezi in lume, mai intai trebuie sa se revada in tine, in fiecare zi cand muncesti si in fiecare zi cand esti acasa, cu cei dragi, in fiecare zi cand te lovesti de hoti, corupti si mituitori.


Asa ca data viitoare cand vrei sa mai pleci in orice alta tara, numai sa scapi din Romania, tine minte ca schimbarile nu se fac de la sine. Incep din tine si ai mult de munca, o viata intreaga. Munca de a creste o tara frumoasa si de care sa fii mandru nu se termina niciodata, la propriu.

Sa muncim cu spor si semnificatie. Sa muncim inteligent si cu gandul ca ce facem acum va ramane mostenire copiilor nostri.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
munca inteligentaeditorial hrromania tara meao tara coruptacoruptie in romaniamaria nicutar

Data aparitiei: 09 Octombrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Mostenirea pe care o lasi copiilor tai, prin munca ta, zi de zi Nota: 2.88 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]