Dreptul de a negocia nu se negociaza! Ponta, respecta angajamentul si modifica Legea dialogului social!

contract de muncacontract colectiv de muncaccmangajare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


"Dreptul de a negocia nu se negociaza! Ponta, respecta angajamentul si modifica Legea dialogului social!"

Acesta este sloganul sub care, in cursul zilei de ieri, a fost organizata miscarea de protest a sindicalistilor Cartel Alfa.

Premierului i se aduce aminte faptul ca inainte de alegeri, a spus ca va modifica Legea dialogului social si noul cod al muncii.

Lucrurile au ramas la fel si numeroase voci confirma ca sindicatele au ajuns praf si pulbere.

In cadrul unei stiri publicate de Mediafax, se noteaza ca la trei ani de cand s-a aplicat Legea 62/2011 privind dialogul social, efectele sunt dezastruoase pentru salariati.


“Desi in 2011, USL, deci si premierul Victor Ponta, au semnat cu confederatiile patronale si sindicale ca imediat ce vor ajunge la putere vor face modificari la Legea dialogului social, desi exista o declaratie a primului ministru din 2013 ca va modifica aceasta lege, desi la Congresul PSD din 2013 a scos o rezolutie prin care se angaja sa faca acest lucru, Guvernul nu a reusit sa faca nicio modificare, desi tot Guvernul a aratat ca, daca vrea, poate modifica orice lege in doua saptamani”, a mai explicat liderul Cartel Alfa.

Din pacate, prea putini romani stiu ce este un contract colectiv de munca si ce efecte are asupra angajatilor si asupra angajatorilor.

Putini stiu ce masuri de protectie s-ar putea institui pentru angajatii romani, cat de mult s-ar putea imbunatati conditiile de lucru si nivelul de salarizare de care beneficiem cu totii in acest moment.

Va tinem la curent cu noutati pe aceasta tema precum si cu privire la publicarea cat mai curand a unei analize cu privire la importanta unui contract colectiv de munca pentru orice firma romaneasca.

Vom analiza cu ajutorul specialistilor efectele negative si pozitive asupra ambelor parti, angajatori si angajati, atunci cand in unitate exista un contract colectiv de munca.



NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contract de muncacontract colectiv de muncaccmangajare

Data aparitiei: 07 Octombrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Dreptul de a negocia nu se negociaza! Ponta, respecta angajamentul si modifica Legea dialogului social! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]