O treime din romani habar nu au ca detin o pensie administrata privat!

pensii privatepensii administrate privatpensii private in romaniace sunt pensiile privatepilonul 2 de pensii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X




Conform unui studiu realizat de ING Pensii in luna iunie 2014 "Cat de des se gandesc romanii la pensie" arata faptul ca unul din trei respondenti nu stie ca are o pensie administrata privat, cu toate ca detine un astfel de produs.

Din pacate, tendinta este foarte accentuata in randul tinerilor cu varsta de pana la 25 de ani.

Conform studiului mai sus mentionat, doar 2 din 3 respondenti apreciaza ca sunt suficient de informati cu privire la sistemul de pensii administrate privat.

O parte dintre cei care nu inteleg sistemul de pensii private, declara ca de vina este si lipsa de interes pentru acest subiect.

Pentru cei mai multi romani, pilonul 2, de pensii private obligatorii reprezinta singura modalitate prin care economisesc bani pentru perioada de pensionare.

Pilonul 2, conform studiului ING reprezinta singurul instrument financiar de economisire pentru pensie, cei mai multi romani neutilizand si alte instrumente de economisire.

Cat despre cunoasterea beneficiilor pe care le ofera sistemul de pensii administrate privat, 1 din 3 participanti la studiu declara ca nu stie faptul ca fondurile acumulate din contributia la sistem le apartin, sunt colectate in conturi individuale si nu sunt redistribuite actualilor pensionari, 44% nu cunosc exact nivelul procentual al procentului contributiei lunare. 44% dintre respondenti nu stiu faptul ca intreaga suma acumulata si randamentul realizat de administrator se vor intoarce la ei in viitor sub forma unei pensii suplimentare, iar 38% nu stiu ce sume au acumulat pana in prezent in conturile individuale.

Mai mult, 46% dintre persoanele care au participat la studiu nu stiu ca suma economisita va fi mostenita de familie in cazul in care nu vor mai fi in viata la data pensionarii.

Esential este ca 1 din 4 respondenti nu stiu ca au optiunea de a se transfera la un alt fond de pensii administrate privat.


Conform datelor oferite de ING Pensii, in anul 2060, populatia se va reduce in Romania pana la 17,2 milioane de persoane. In 2010 aveam 21,4 milioane de persoane. Dintre acestia, doar jumatate va mai reprezenta populatia activa, noteaza Agerpres.

In acelasi timp, mai putin de 2/3 din populatia activa va mai munci si, in consecinta, va contribui la bugetul de stat, sustinand din ce in ce mai multi pensionari. Rata de inlocuire a venitului prin pensie scade accelerart. In anul 2032 se preconizeaza ca va ajunge la 24%, de la 36% in prezent.

“Din pacate nu stiu exact cati bani am strans pana acum, cati ani trebuie sa cotizez si ce pensie va veni de acolo. Nu stiu nici ce suma se opreste pe luna. Stiu ca primesc un plic din cand in cand de la ei cu tot felul de date, insa sunt atat de complicate incat nu prea retin mare lucru. Trebuie neaparat sa ma interesez sa vad care e situatia, pana la urma este vorba despre viitorul meu", declara pentru LegislatiaMuncii.ro, Cristian Micu,  junior creative marketer.

"Neavand o optiune personala am fost repartizata automat la fondul de pensii privat BRD.
Nu am dat importanta cotizatiei si valorii acesteia. In schimb, la fiecare inceput de an am primit de la BRD situatia cotizatiilor pe anul trecut. Stiu ca in momentul in care voi avea nevoiesau voi vrea detalii am toate sursele de informare la dispozitie.", a declarat  pentru LegislatiaMuncii.ro, Irina Apostol, manager de proiect.

"Pensia privata reprezinta procent din pensia obligatorie. Repartizarea la BCR a fost facuta automat, anual primesc extrasul de cont in care imi sunt explicate toate detaliile despre suma acumulata. Acum se aplica un sistem pe pucte (detaliat in scrisoarea care insoteste extrasul). Este o idee buna, care pe termen  lung poate deveni un colac de salvare pentru ca numarul de personae care vor cotiza pentru pensile noastre vor fi mai putine decat numarul de pensionari.", a declarat pentru LegislatiaMuncii.ro, Florentina Spanu, marketing officer.


NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensii privatepensii administrate privatpensii private in romaniace sunt pensiile privatepilonul 2 de pensii

Data aparitiei: 25 Septembrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

O treime din romani habar nu au ca detin o pensie administrata privat! Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]