Artistii, academicienii si sportivii primesc inapoi indemnizatiile suspendate de Guvernul Boc

indemnizatii artistiindemnizatie artistindemnizatie pentru liber-profesionisti
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Artistii, sportivii si academicienii vor reprimi drepturile la indemnizatia suspendata de catre Guvernul Boc, conform unei ordonante aflate pe agenda sedintei de luni a Guvernului.


"Este vorba de repunerea in drepturi a artistilor, sportivilor si academicienilor care aveau drepturi conferite printr-o lege din 2002, suspendate de catre Guvernul Boc", a afirmat Ponta la inceputul sedintei de Guvern, citat de Jurnalul.ro.

Recent, premierul a precizat ca actul normativ ce prevede ca aproximativ 1.300 de artisti vor beneficia din nou de drepturile speciale suspendate in 2009, va fi cel mai probabil aprobat luni de Guvern.

"Avem posibilitatea sa facem acest lucru si probabil luni vom adopta actul normativ care nu acorda ceva in plus, ci da inapoi ceea ce aveau si ceea ce in mod nemeritat li s-a luat in urma cu cativa ani", a declarat Victor Ponta.

„La rectificarea din luna septembrie putem sa adoptam si Ordonanta prin care drepturile pe care Traian Basescu si Emil Bocle-au taiat sunt reluate - deci nu dam ceva noi in plus - exact drepturile pe care le-au avut, cred ca din 2003 sau 2004, acea indemnizatie. Nu e in niciun caz vorba de o avere si e vorba despre o mie si ceva de persoane, mari artisti, mari valori. Putem si avem capacitatea sa punem din nou legea in actiune”, a mai explicat Victor Ponta.



Luni, printr-o ordonanta de urgenta, Guvernul a deblocat plafoanele pentru indemnizatia prevazuta pentru activitatea de liber profesionist a artistilor interpreti din Romania.

"S-au deblocat plafoanele pentru indemnizatia prevazute pentru activitatea de liber-profesionist a artistilor interpreti sau executanti din Romania, care era in vigoare de cativa ani. (...) Cuantumul actual este impartit in trei categorii: 339 de lei pentru artistii cu atestat categoria I, 254 de lei pentru artistii cu atestat categoria a II-a si 198 de lei pentru artistii cu atestat categoria a III-a.

Aceste cuantumuri vor fi indexate cu indicele de consum calculat din octombrie 2008 pana in august 2014 care este 125,99%", a anuntat vicepremierul Liviu Dragnea, cu ocazia unei conferinte de presa la Palatul Victoria, informeaza Agerpres.

Asa cum informeaza Liviu Dragnea, dupa ce se va publica ordonanta in Monitorul Oficial, se va initia hotararea de guvern prin care se vor stabili sumele efective, in functie de indicele de consum calculat din octombrie 2008 si pana in august 2014.




NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
indemnizatii artistiindemnizatie artistindemnizatie pentru liber-profesionisti

Data aparitiei: 24 Septembrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Artistii, academicienii si sportivii primesc inapoi indemnizatiile suspendate de Guvernul Boc Nota: 4.25 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]