Top 5 semne ca este timpul sa iti schimbi locul de munca!

schimba locul demuncaangajareconcediererecrutareselectie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Ajungem in puncte in care se prea poate sa intelegem ca viitorul nostru profesional nu da semne sa devina pe atat de stralucit pe cat ne-am fi asteptat. Privim in directia in care mergem iar peisajul nu este cel pe care il doream la bun inceput.

Deseori, daca exista curaj si putere de adaptare la schimbare, vom spune adio companiilor pe care le-am reprezentat, chiar si timp de ani de zile. Nu este o pierdere nici pentru noi si nici pentru companii, un astfel de pas.

Companiile vor avea un loc liber pe care pot angaja un om mai potrivit iar noi vom avea timp liber pentru a identifica un post potrivit.

Iata si cele 5 semne ca este timpul sa iti schimbi locul de munca:

1. Primul si cel mai evident semn: NU iti plac sarcinile pe care le desfasori acum.
Daca munca de acum nu iti face placere, este clar ca nu te regasesti in locul potrivit. Mergi mai departe!

2. Faci ceea ce iti place, insa nu vezi niciun progres de mai mult de un an de zile. Stagnezi si acesta este cel mai grav lucru care se poate petrece. Tine minte ca salariul nu este suma beneficiilor de care sa te bucuri. Salariul este doar o mica parte. Cea mai importanta parte este suma abilitatilor, competentelor si talentelor pe care le iei cu tine cand pleci dintr-o companie. Daca stii ca o sa pleci la fel cum ai venit, este clar ca nu este locul tau!

3. Ai un sef de la care simti ca nu poti invata nimic. Poate ca sunteti incompatibili sau poate ca este un om total incompetent, pe care nu il admiri, pe care nu il poti respecta, pe care nu doresti sa il urmezi ca pe un leader. In aceasta situatie, lucrurile sunt clare. Ai nevoie de o noua companie, sa cresti si sa te dezvolti sub aripa protectoare a unui nou leader!

4. Nu esti multumit de grila de salarizare. Nu ai un salariu care sa te ajute sa iti depasesti cerintele financiare si nici bonusurile nu se intrevad la orizont. Chiar daca ai avea cel mai bun loc de munca din lume, cu cele mai placute sarcini si cei mai buni colegi, degeaba. Daca salariul nu te ajuta sa iti platesti facturile si sa iti sustii familia, este nevoie de o schimbare.

5. Vii la munca fara motivatie, fara entuziasm si pasiune. Daca nu poti schimba sarcinile sau biroul, este cazul sa iti schimbi locul de munca. Nu este decat o chestiune de timp. Mai devreme sau mai tarziu, daca nu se schimba ceva in interiorul jobului, vei schimba compania cu totul.


Mult curaj si inspiratie sa luati cele mai bune decizii!



de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
schimba locul demuncaangajareconcediererecrutareselectie

Data aparitiei: 09 Septembrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Top 5 semne ca este timpul sa iti schimbi locul de munca! Nota: 3.13 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]