Specialistii raspund: Regimul fisei postului? Cine o semneaza? Este parte integranta a CIM?

fisa postuluicine semneaza fisa postuluifisa de postfisa postului in cim
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


"Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri lamuritoare cu privire la regimul fisei postului. Vrem sa stim daca fisa postului trebuie in mod obligatoriu sa fie semnata si stampilata de angajator. Mentionam ca ea este aneza a contractului individual de munca. Este semnata de titlularul ei si de superiorul direct.

Mai mult, exista vreo obligativitate legala cu privire la mentionarea datei de avizare a fisei postului de catre angajator?

Raspunsul specialistilor PortalCodulMuncii.ro:

Mare atentie la faptul ca functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului constituie unul dintre elementele cu privire la care angajatorul are obligatia sa informeze persoana selectata in vederea angajarii.

Nu uitati faptul ca aceste elelemente trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.

Asadar,  fisa postului constituie potrivit prevederilor legale citate element al contractului individual de munca.

In acelasi timp, nu neglijati faptul ca contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor. In consecinta,  modificarea elementelor contractului individual de munca necesita acordul salariatul astfel incat, pentru modificarea fisei postului este necesar acordul salariatului.

Prin urmare, daca pentru modificarea fisei postului este necesar acordul salariatului apreciem ca fisa postului are acelasi regim al contractului individual de munca.

La final, reamintim ca fisa postului se modifica prin act aditional, faca parte integranta din CIM si are acelasi regim si in ceea ce priveste semnarea acesteia de catre ambele parti: angajat si angajator.


Raspuns furnizat de specialistii PortalCodulMuncii.ro

 

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
fisa postuluicine semneaza fisa postuluifisa de postfisa postului in cim

Data aparitiei: 01 Septembrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Specialistii raspund: Regimul fisei postului? Cine o semneaza? Este parte integranta a CIM? Nota: 3 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Model FISA DE POST pentru manager securitatea informatieiCe este fisa postului. Cand trebuie sa o elaborati si cine raspunde de realizarea eiModel fisa postului pentru maistru energetician/electricianModel FISA DE POST pentru muncitor necalificat la intretinerea de drumuriResponsabilitati doctorilor de medicina muncii. Care vor fi?

ULTIMELE ARTICOLE

Norme SSM - Accidentarea prin utilizarea incorecta a echipamentului de muncaNorme SSM: responsabilitati specifice operatorilor RSVTIFisa postului pentru consilier economist in gestiune economicaFisa postului pentru Director ComercialLipsa fiselor SSM si neefectuarea instruirii periodice. Ce SANCTIUNI se vor aplica?
Mai multe articole despre fisa de post
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]