Top 5 greseli de management al resurselor umane!

managementul resurselor umanemanagement hrhr in romaniagreseli de hrgreseli in managementul resurselor umane
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Managementul resurselor umane reprezinta una dintre cele mai mari surse generatoare de castiguri financiare pentru orice companie, indiferent de industria despre care discutam.

In acelasi timp, strategiile eronate de management HR vor duce la pierderi financiare si non-financiare extreme, de la scaderi ale nivelului de incasari si pana la deteriorarea imaginii brandului pe care l-am consolidat de-a lungul timpului.

In randurile urmatoare va prezentam si cele mai grave greseli de management HR:

1. Nu investim indeajuns de mult in procesul de recrutare.
De la recrutare incepe totul, magia, cum ar spune specialistii in HR. Caci daca nu ai ales omul potrivit pentru job, restul eforturilor nu se mai justifica. Aici intra eforturile de a-l integra, de a-l motiva, de a-l retine si de a-l fideliza.

2. Nu acordam importanta procesului de integrare. Foarte des, noii angajati sunt lasati sa invete de la seniori sau de la cei pe care ii vor inlocui. Intreg procesul este presarat cu enorm de multe greseli pentru simplul motiv ca integrarea nu se realizeaza de catre persoanele potrivite.

Cel mai potrivit pentru a integra un angajat este superiorul direct! De la bun inceput este esential sa trasati directia in care acesta sa isi duca eforturile. Se prea poate ca aceasta noua directie sa fie una total diferita de directia pe care fostul angajat o urma.

3. Nu acordati importanta suficienta pachetului salarial si pachetului de beneficii. Un angajat slab motivat nu va fi niciodata cheia catre cresterea cifrei de afaceri. Motivarea incepe cel mai des de la aspecte financiare, insa nu este niciodata de ajuns sa depunem acest tip de eforturi. Lauda, feedback-ul constructiv, implicarea in noi proiecte... Iata doar 3 exemple de declickuri care pot duce la sporirea motivarii unui angajat-cheie.

4. Angajatii lucreaza prea mult pentru ca programul de lucru nu este perfect adaptat setului de sarcini si responsabilitati pe care le doriti indeplinite. Foarte des se intampla sa descoperim angajati cu putere mare de rezolvare a sarcinilor.

Par sa preia dublu fata de volumul de munca pe care altii il pot achita si acest lucru este extrem de tentant pentru orice manager. Din pacate, aceasta schema nu poate rezista prea mult timp. Munca salariatului devine o simpla goana in incercarea de a bifa de pe lista sarcini si activitati.

Nu uitam faptul ca rezultatele exceptionale se nasc din sarcini pe care angajatii le pot realiza cu maxim de resurse, cu putere de documentare si cercetare.

Asa ca inainte sa alocati prea multe sarcini in portofoliul unui angajat, asigurati-va ca ii lasati timpul suficient pentru ca munca sa sa fie realizata cu pasiune si entuziasm.

5. Nu va lasati angajatii sa creasca, sa se dezvolte din punct de vedere profesional. Evident, pe masura ce valoarea lor creste, nivelul salarial va trebui sa tina pasul, alaturi cu celelalte elemente din pachetul de beneficii si bonificatii.

Foarte des, managerii vor tine pe loc o parte dintre angajati, pe activitati care nu duc nicaieri, sansele de promovare fiind in mod concret nule.

Nu uitati faptul ca orice angajat reprezinta un sistem viu de abilitati si competente, pasiuni si aspiratii. In mod clar, mai devreme sau mai tarziu, angajatii constienti de stagnarea lor, vor cauta noi locuri de munca, poate chiar in tabara competitiei voastre.


Sa aveti succes in managementul resurselor umane!

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
managementul resurselor umanemanagement hrhr in romaniagreseli de hrgreseli in managementul resurselor umane

Data aparitiei: 01 Septembrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Top 5 greseli de management al resurselor umane! Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]