Ministerul Muncii: informatii despre pensii oferite la "Telefonul Verde"

pensiiiministerul munciitelverde
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice lanseaza TelVerde
 
0 800 86 86 22 este numarul de telefon gratuit, apelabil din oricare retea, la care cetatenii pot obtine informatii specifice domeniilor MMFPSPV;
Serviciul de telefonie 0 800 86 86 22 este disponibil de Luni pana Vineri, intre orele 09.00-22.00.
 
Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice lanseaza, astazi, serviciul telefonic de informare TelVerde. Este vorba despre o linie de acces direct la informatiile specifice domeniilor gestionate de MMFPSPV, si anume:
  • politici publice;
  • pensii si asigurari sociale;
  • asistenta sociala;
  • protectia persoanelor cu dizabilitati;
  • protectia drepturilor lucratorilor;
  • protectia sanatatii si securitatii in munca;
  • protectia drepturilor copilului adoptii;
  • legislatia muncii.
 
Scopul acestui serviciu este acela de a facilita accesului cetatenilor la informatiile din domeniul social, in vederea cresterii transparentei administratiei publice si a cresterii increderii cetatenilor, prin simplificarea barierelor administrative si prin reducerea timpului alocat furnizarii acestor servicii.
"Prin TelVerde, oamenii vor primi informatia mult mai repede si vor sti unde sa se adreseze pentru a-si rezolva o problema sau alta. Este important sa simplificam accesul oamenilor la informatiile dorite", a declarat ministrul Rovana Plumb.
 
TelVerde este un serviciu telefonic gratuit si va functiona utilizand o baza de date formata dintr-un set de intrebari frecvente si raspunsuri clare pentru fiecare domeniu in parte. Raspunsurile furnizate de catre operatorii call-center-ului sunt elaborate de MMFPSPV si vor fi actualizate permanent in functie de feed-back-ul primit din partea cetatenilor.
 
In cazul in care raspunsurile la intrebarile formulate de public vor necesita un timp de consultare cu experti ai ministerului, solicitarea va fi transmisa electronic persoanelor abilitate din cadrul MMFPSPV si va fi solutionata conform procedurilor de comunicare aprobate.
 
Informatii utile:
 
In anul 2013, MMFPSPV a primit 38.892 scrisori oficiale si petitii in baza OG nr. 27/2002 si alte 460 solicitari in baza Legii 544/2001. In acelasi an, au fost solutionate 1.123 petitii adresate de catre cetateni pe contul pilot de facebook al MMFPSPV si au au fost acordate 230 audiente.
 
Implementarea serviciului TelVerde se realizeaza prin proiectul "Modernizarea serviciilor publice de informare si relationare cu cetatenii, din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice" - cod SMIS 13264, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007 - 2013, Axa prioritara 2 – „Imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor publice, cu accentul pus pe procesul de descentralizare", Domeniul major de interventie 2.2 „Imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor".

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensiiiministerul munciitelverde

Data aparitiei: 27 August 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministerul Muncii: informatii despre pensii oferite la "Telefonul Verde" Nota: 4 din 5 - 7 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Asistent Director GeneralIntrebare: Am nevoie de fisa postului pentru Responsabil Functiune (cod COR 243217), ma poate ajuta cineva?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Stabilire si retribuire posturi intr-o societateIntrebare: Va rog sa imi prezentati baza legala daca o firma cu activitate principala in fabricarea pieselor de autovehicule poate angaja mai multe persoane (5 Manageri financiari si 2 Contabili sefi) pentru aceeasi functie de conducere, avand aceeasi fisa de post, cu atributii similare dar cu salarii diferite.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]