Top 7 semne ca vei fi concediat

concedieresemne ca vei fi concediatconcediere
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Sunt numeroase semnale pe care, daca le-ai traduce corect, ai putea miza in incercarea de a-ti gasi rapid un nou loc de munca.

Asa se face ca unii afla abia in momentul cu pricina ca nu vor mai face parte din echipa. Lacrimi pentru unii, tragedie pentru altii, un zambet in coltul gurii pentru altii. Nu de alta, dar stiau de ceva timp si deja sunt in discutii concrete cu doi potentiali angajatori.

Sunt deja siguri ca au un loc de munca asigurat, doar ca inca nu s-au decis unde sa plece, unde le surade mai mult viitorul. Dar nu dispera. Au intrat intr-o stare de disconfort acum 2 luni, cand au realizat ca sunt, fara vointa lor, pusi pe picior de plecare.

Cateva semnale ca angajatorii nu ne mai vor prin preajma:

1. Proiectele noastre nu mai atrag investitii de ceva timp, din partea lor.
Nu ne mai acorda atentie, timp, bani si entuziasm. Afla in treacat ce avem de spus despre proiectele noastre dar se vede ca interesul lor este scazut. Si daca proiectele noastre mor, de cele mai multe ori joburile noastre nu sunt sigure deloc.

2. Sefii nu ne mai dau atentie. Le vrem atentia si nu pentru ca ne credem pe o scena dintr-un film new yorkez, ci pentru ca sunt cei mai importanti oameni de la locul de munca. Si daca suntem  neimportanti pentru ei, deja restul nu mai conteaza.

3. Ideile noastre sunt ignorate. Avem idei si uneori le consideram slabute. Dar sunt si momente in care le consideram geniale. Din pacate, daca nu mai suntem pe lista angajatilor platiti si peste jumatate de an, ideile noastre nu mai sunt importante.

4. Taieri salariale. Ti-au taiat din salariu? Nu esti singurul. Suntem multi in situatia in care salariile ni se taie. Este si primul semnal ca ceva merge tare prost in privinta ta si ca nu esti apreciat pentru munca ta, cel putin nu indeajuns incat sa ti se mareasca sau sa ti se pastreze salariul cel putin asa cum este acum. Rezultatele tale lasa de dorit si nu iti justifica salariul.

5. Sefii "uita" sa iti comunice diverse informatii mai mult sau mai putin importante. Nu iti mai sunt comunicate din simplul motiv ca nu te vor mai afecta mult timp schimbarile care sunt pe cale sa se produca sau care s-au produs deja. Asa ca nu este deloc de mirare cand afli ultimul lucruri importante.

6. Sefii iti cer inapoi telefonul de serviciu, masina si alte echipamente cu care te-au dotat cand te-au considerat o bijuterie pentru companie. Din moment ce ti le iau, cel mai probabil au de gand sa te concedieze.

7. Sefii te ignora complet. Ai o problema cu modul in care se comunica intre un departament si divizia ta? Crezi ca biroul tau este prost pozitionat si vrei sa schimbi ceva? Crezi ca exista un blocaj intre clienti si departamentul de customer care si ai cateva idei bune pentru remediere?

Daca esti pus pe ignore, cel mai sigur ca aceasta situatie se va sfarsi in curand. Concediere scrie pe tine!

Din fericire, orice concediere reprezinta si un pas in fata, sansa de a incepe ceva nou, de a descoperi o firma noua, mai buna, un colectiv mai apropiat de ce iti doresti tu si, de ce nu, un sef mai bun!

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
concedieresemne ca vei fi concediatconcediere

Data aparitiei: 27 August 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Top 7 semne ca vei fi concediat Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Top 7 SEMNE CA VEI FI CONCEDIAT

Mai multe articole despre semne ca vei fi concediat
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]