De ce ne-ar fi teama sa ne lasam angajatii sa lucreze de acasa cand cele mai mari companii deja o fac!

lucru de acasaangajati la domiciliuangajare la domiciliu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



O fac de cativa ani buni in mod consistent, cat se poate de consistent. Si nu discutam despre mici firmulite si companii de care nu a auzit nimeni. Discutam despre companii precum Cisco, IBM, Microsoft si nu numai.

 
40% dintre angajatii IBM nu lucreaza in sedii ale companiilor, ci de acasa sau din birourile clientilor. Conform reprezentantilor IBM, angajatii companiei care lucreaza in afara birourilor sunt cu 50% mai productivi decat cei care vin pana la birou in fiecare zi, informeaza TaraDuveanu.ro.

Mai mult, reprezentanti Cisco se laudau acum cativa ani ca economisesc pana la 277 de milioane de dolari pe an, doar pentru simplul fapt ca permit angajatilor sa lucreze de acasa. Cisco detine echipa in toata lumea.

In mod concret, in lume exista milioane sau zeci de milioane de oameni care nu mai trebuie sa plece de acasa pentru a merge la birou. Se estimeaza ca in anul 2016, mai mult de 63 de milioane de oameni vor lucra de acasa, fie din postura de oameni de afaceri, angajati sau freelanceri.

Ce spun angajatii care pot lucra de acasa? Ca si-au recapatat viata personala, ca salveaza 2 ore pe zi petrecute altfel pe drum, ca mananca mai sanatos si mai ieftin, ca se imbolnavesc mai rar, sunt mai relaxati si economisesc mai multi bani.

Angajatorii au doar de castigat dintr-o colaborare cu angajati care lucreaza de acasa. Acestia pot economisi bani pe care i-ar fi cheltuit pentru chirie, pentru echipamente de lucru si nu numai.

Mai mult, angajatii isi iau mai putine zile libere pentru chestiuni personale, nu se mai imbolnavesc asa de des si sunt mai responsivi sarcinilor de lucru.

De ce se tem angajatorii romani? Cel mai mult se tem ca angajatii nu isi vor face treaba de acasa, daca nu este cineva care sa le sufle in ceafa. Din pacate, asta este mentalitatea unui superior care joaca rol de babysitter si controller, si nu de leader care stie ca imputernicirea unui angajat reprezinta punctul de plecare pentru rezultate exceptionale.

Cu toate ca in Romania managerii nu sunt la fel de dispusi sa isi lase angajatii sa lucreze de acasa in momentul de fata, viitorul nu evita pe nimeni, cu toate efectele pe care ni le pregateste.

Asa ca, fie ca vrem, fie ca nu, fie ca ne vom simti sau nu pregatiti, in cativa ani singura solutie pentru optimizarea bugetelor in companii va fi sa ne lasam angajatii sa lucreze de acasa. Rezultatele vor fi benefice de ambele tabere.



NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
lucru de acasaangajati la domiciliuangajare la domiciliu

Data aparitiei: 21 August 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

De ce ne-ar fi teama sa ne lasam angajatii sa lucreze de acasa cand cele mai mari companii deja o fac! Nota: 3.08 din 5 - 6 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]