Top 10 abilitati pe care le cautam in seful perfect!

seful perfectabilitati sef perfectce abilitati si competente au sefiimanagementul resurselor umane
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Sunt cateva abilitati si competente pe care vrem sa le regasim in mod obligatoriu in seful perfect. Nu sunt abilitati de la care sa facem rabat, indiferent care ar fi salariul pe care il avem, pentru ca ele ne asigura ca ne aflam sub aripa unui indrumator potrivit pentru viitorul carierelor noastre.
 
Care sunt cele 10 abilitati/ calitati pe care vrem sa le regasim in seful perfect:
 
  1. Viziune clara. Un sef care nu te poate ajuta sa vezi directia de mers a intregului departament, a intregii echipe, este unul pe care nu te poti baza pe termen lung.

     
  2. Rabdare. Ne dorim sefi rabdatori cu noi pentru ca stim ca mai avem mult timp pana cand sa ii ajungem din urma. Nivelul lor de cunostinte si abilitati il intrece cu mult pe al nostru si daca nu vor avea rabdare sa ne indrume, sa ne opreasca atunci cand suntem pe cale sa gresim, nu vom avea nici cea mai mica sansa sa progresam.
     
  3. Incredere in noi proiecte si deschidere catre noi idei. Nimic nu se compara cu un superior care sa adora noile provocari, indiferent ca este vorba despre o noua directie de mers pentru intreaga echipa sau despre un nou produs care sa revitalizeze mersul vanzarilor. Sefii inchistati in rutina nu sunt pe placul nostru pentru ca o echipa puternica se tine cu idei noi, cu inovatie si cu proiecte pasionale.

     
  4. Siguranta si determinare. Ne plac sefii siguri pe ei si pe deciziile lor, determinati sa obtina rezultate exceptionale si gata sa actioneze atunci cand trebuie.

     
  5. Empatie. Seful perfect este cel care te va intelege atunci cand treci printr-o perioada dificila, cand ai nevoie sa iti indeplinesc sarcinile in ritmul tau. Seful perfect stie ca nu lucreaza cu roboti, ci cu oameni unici, cu abilitati, competente si nevoi diferite.

     
  6. Incredere in subordonatii lui. Seful perfect este capabil sa delege sarcini si sa nu simta nevoia de a controla in mod repetat modul in care acestea sunt indeplinite. Are incredere in tine si tu stii asta, lucru care te face si mai dornic sa nu il dezamagesti.

     
  7. Ia decizii corecte si ii trateaza pe toti oamenii cu care interactioneaza in mod corect si egal. Nu l-ai vazut niciodata sa trateze diferentiat doi angajati, nu l-ai auzit mintind si nici nu ai vreo “nesansa” pentru ca este corect pana in maduva oaselor, fapt care te face sa ai incredere deplina in el.

     
  8. Este sincer si asta il face seful perfect. Nu ii este rusine sa admita ca a gresit si nici ca nu stie cu ce solutie sa vina pentru o problema de care tocmai s-a lovit.

     
  9. Gandeste pe termen lung orice face. Nu se grabeste, nu actioneaza din impuls, nu ia decizii la nervi sau din surplus de entuziasm. Gandeste totul la rece si ia cele mai bune decizii, in cele mai multe situatii.

     
  10. Iti ofera protectie si ai incredere in el. Pana la urma, totul se rezuma la incredere. Daca ai incredere in el, relatia superior-subordonat va functiona perfect. Seful perfect isi protejeaza angajatii, indiferent de rang si de situatia in care se afla. Tocmai ai dat drumul productiei pentru doua mii de exemplare ale unui produs cu un defect neasteptat? Ai luat o decizie fara sa te gandesti la consecinte? Ai propus unui client nemultumit o solutie pe care, de fapt si de drept, nu o poti oferi? Ai uitat sa arhivezi 5000 de inregistrari inainte sa le dai spre departamentul de distrugere? Oricare ar fi impasul, seful perfect nu o sa te lase sa te lupti cu el de unul singur. Va fi alaturi de tine, cand altii nu ar misca un deget.
 
Sa aveti succes in managementul resurselor umane!
 
 
De ce ne iubim sefii? Si de ce ii uram imediat dupa aceea?

Mii de angajati au protestat in semn de solidaritate fata de concedierea celui mai iubit CEO!

Top 5 moduri in care managerii isi demotiveaza angajatii!



 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
seful perfectabilitati sef perfectce abilitati si competente au sefiimanagementul resurselor umane

Data aparitiei: 07 August 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Top 10 abilitati pe care le cautam in seful perfect! Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]