Vouchere de vacanta 2017. Aspecte esentiale pentru angajatori

vouchere de vacantatichete de vacantavouchere pentru angajati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prin Legea nr. 94/2014, publicata in Monitorul Oficial nr. 496 din 3 iulie 2014 a fost aprobata mai vechea Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanta. Cu acest prilej a intervenit si modificarea terminologica din „tichet de vacanta” in „voucher de vacanta”.

Institutiile publice, institutiile publice locale, regiile autonome, societatile la care statul este actionar unic sau actionar majoritar, societatile si companiile nationale care incadreaza personal prin incheierea unui contract individual de munca, acorda, in conditiile legii, vouchere de vacanta.

Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariatilor sub forma de vouchere de vacanta reprezinta contravaloarea a 6 salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, pentru un salariat, in decursul unui an fiscal. Cum in prezent salariul minim este de 1.450 de lei, aceasta inseamna ca se vor putea acorda astfel de vouchere in limita a 8700 de lei.

Voucherele de vacanta sunt integral suportate de catre angajator

Continutul minim al pachetului de servicii care se poate achizitiona prin intermediul voucherelor de vacanta va fi stabilit prin normele de aplicare a prezentei ordonante de urgenta, care vor fi aprobate prin hotarare a Guvernului in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a legii.

 
Prestarea serviciilor achizitionate prin intermediul voucherelor de vacanta se face in unitati turistice, autorizate de Autoritatea Nationala pentru Turism. Voucherele de vacanta sunt emise de catre Autoritatea Nationala pentru Turism
 
Angajatul care beneficiaza de vouchere de vacanta nu mai beneficiaza de prima de vacanta in cursul anului fiscal sau de bilete de odihna, acordate potrivit Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare.
Societatile nationale, companiile nationale si societatile la care statul este actionar unic sau actionar majoritar, precum si regiile autonome pot acorda angajatilor proprii prime, cu ocazia plecarii in concediul de odihna, numai sub forma voucherelor de vacanta.
 
Fiecare voucher de vacanta este valabil daca are inscrise urmatoarele mentiuni:
a) emitentul si datele sale de identificare;
b) valoarea nominala a voucherului de vacanta;
c) angajatorul si datele sale de identificare;
d) numele, prenumele si codul numeric personal ale angajatului care este in drept sa utilizeze voucherul de vacanta;
e) spatiul destinat inscrierii perioadei in care a fost utilizat si aplicarii stampilei unitatii afiliate;
f) interdictia unitatii afiliate de a plati diferenta in bani dintre valoarea voucherului de vacanta si valoarea pachetului de servicii catre utilizatorii voucherelor de vacanta;
g) perioada de valabilitate a utilizarii voucherului de vacanta
 
Sumele corespunzatoare voucherelor de vacanta acordate de catre angajator sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, in limita a 6 salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata pentru fiecare angajat, pe un an calendaristic.

Voucherele de vacanta pot fi acordate atat pe suport hartie, cat si pe suport electronic, decizie ce poate fi  luata de catre angajatori de comun acord cu organizatiile sindicale sau cu reprezentantii beneficiarilor.



de Gabriela Dita


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
vouchere de vacantatichete de vacantavouchere pentru angajati

Data aparitiei: 22 Iunie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Vouchere de vacanta 2017. Aspecte esentiale pentru angajatori Nota: 4 din 5 - 22 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]