Caz practic: Cine pastreaza fisa de instruire individuala si cu ce data se inregistreaza?

fisa de instruirefisa instruire individualaprotectia munciissminstruire ssm
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Asa cum am discutat cu mai multi responsabili cu asigurarea securitatii si sanatatii in munca, am descoperit ca exista o intrebare comuna, referitoare la data cu care se inregistreaza fisele de instruire individuala.

Se vor inregistra in rubrica de la punctul 1, instruirea introductiv generala cu data angajarii persoanei (din fisa veche) sau cu data cand se deschide o noua fisa de instruire individuala?

Ce ne spun specialistii SSM cu privire la aceasta situatie:

Rezultatul instruirii lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca se consemneaza in mod obligatoriu in fisa de instruire individuala, cu indicarea materialului predat, a duratei si datei instruirii. Completarea fisei de instruire individuala se va face cu pix cu pasta sau cu stilou, imediat dupa verificarea instruirii.
 
Mare atentie la faptul ca dupa efectuarea instruirii, fisa de instruire individuala se semneaza de catre lucratorul instruit si de catre persoanele care au efectuat si au verificat instruirea.
 
Atentie! Fisa de instruire individuala va fi pastrata de catre conducatorul locului de munca si va fi insotita de o copie a ultimei fise de aptitudini completate de catre medicul de medicina muncii.
 
Nu uitati faptul ca fisa de instruire individuala se pastreaza in intreprindere/unitate, de la angajare pana la data incetarii raporturilor de munca.
 
La deschiderea unei noi fise de instruire individula in domeniul securita?ii si sanata?ii in munca, fisa cea veche nu va fi distrusa sau aruncata. Potrivit legii, fisa de instruire individuala se va pastra in intreprindere pana la data incetarii raporturilor de munca intre angajator si angajat.
 
Mai mult, la deschiderea unei noi fise nu se vor repeta nici instruirea introductiv-generala, nici instruirea la locul de munca. Acestea a fost deja efectuate si consemnate in vechea fisa de instruire individuala. Prin urmare, in noua fisa nu se vor completa din nou rubricile dedicate instruirii la angajare. Dovada efectuarii instruirii introductiv-generale si a instruirii la locul de munca poate fi facuta prin prezentarea vechii fise de instruire individuala.
 
Asadar, pe prima pagina a fisei de instruire individuala vor fi completate numai informa?iile din partea superioara, cele referitoare la datele angajatului pentru care a fost deschisa noua fisa.
 
Nu uitati faptul ca instruirea la locul de munca se va face din nou numai in cazul lucratorilor carora li se schimba locul de munca in cadrul intreprinderii si/sau al unitatii. Doar in aceasta situatie se va completa din nou fisa de instruire individuala la rubrica dedicata instruirii la locul de munca.  



NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
fisa de instruirefisa instruire individualaprotectia munciissminstruire ssm

Data aparitiei: 30 Iulie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Caz practic: Cine pastreaza fisa de instruire individuala si cu ce data se inregistreaza? Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]