Cat de mult afecteaza viitoarele angajari schimbarea frecventa a locului de munca?

managementul resurselor umanemanagement hrresurse umanesucces in cariera
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


61% dintre angajati considera ca schimbarea frecventa a locurilor de munca le va diminua sansele de succes in cariera.

Conform studiului realizat in 2014, Emerging Workforce Study, angajatorii considera ca schimbarea frecventa a locurilor de munca reprezinta un pericol pentru ca se pune sub semnul intrebarii loialitatea angajatului fata de compania pe care o va reprezenta.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.000 de angajati din SUA si arata ca 61 de procente dintre respondenti considera ca "schimbarea joburilor la cativa ani dauneaza grav carierei unei persoane".

Mai mult, 63% dintre angajati consdiera ca dezvoltarea carierei profesionale depinde in mare masura de pastrarea indelungata a aceluiasi loc de munca.

Conform presedintelui companiei care a realizat studiul, Spherion Division, Sandy Mazur, rezultatele arata ca economia a suferit modificari si in maniera in care ne privim locurile de munca.

"Inainte de recesiune, faptul ca unii angajati lucrau multi ani la un sef nu era iesit din comun. Totusi, pe timp de recesiune, angajatii au definit fidelitatea fata de o companie ca o contributie pe care o aduc la locul de munca; astfel, angajatii s-au promovat pe ei si experienta lor, atunci cand securitatea jobului s-a dovedit a fi nesigura. In prezent, pe masura ce economia isi revine, angajatii incep sa simta iar gustul stabilitatii si acest lucru este benefic!"

Mai mult, studiul arata ca 70% dintre angajati sunt de acord ca nivelul lor de angajament fara de angajator depinde de siguranta pe termen lung a jobului respectiv.

In acelasi timp, 83% dintre angajatii respondenti considera ca "loialitatea reprezinta disponibilitatea de a ramane alaturi de un angajator pe termen lung".

62% dintre respondenti cred ca "Loialitatea nu are legatura cu perioada petrecuta intr-o anumita companie, ci tine de contributia adusa la bunastarea acesteia".

79% dintre angajatii care au raspuns acestui sondaj declara ca angajatorii ar trebui sa isi asume responsabilitatea pentru dezvoltarea carierelor angajatilor cu care mentin raporturile de munca.


Sa avem succes in managementul resurselor umane!


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
managementul resurselor umanemanagement hrresurse umanesucces in cariera

Data aparitiei: 30 Iulie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cat de mult afecteaza viitoarele angajari schimbarea frecventa a locului de munca? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]