Hai acasa! Proiectul care va readuce romanii scoliti in strainatate inapoi in Romania?

angajare in romaniastudii in strainatateromani in strainatateangajareangajare straini
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Odata plecat in strainatate, rar se intampla sa te gandesti sa te intorci in Romania. Asa suna voci numeroase ale celor care au crezut ca in afara se poate studia mai bine, mai mult, cu rezultate mai bune.

Deseori, cei care pleaca la studii, raman pe alte meleaguri, aducandu-si contributia si valoarea unor companii straine.

Nu intotdeauna! Exista si cazuri numeroase in care romanii scoliti in strainatate se intorc in Romania. Este si ideea sustinuta de un grup de tineri entuziasti, grupati in jurul Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS).

Nu multi stiu, insa tinerii din LSRS duc o munca sustinuta pentru a convinge colegii de generatie sa revina in Romania sau sa ajute la reconstructia tarii prin intermediul cunostintelor dobandite in timpul studiilor in strainatate, noteaza Agerpres.

"De multe ori, in Romania m-am confruntat cu un pesimism cronic, care impiedica progresul si valorificarea potentialului enorm pe care il are tara noastra.", noteaza Alexandra Sasu, angajata in Departamentul de marketing in limba germana in cadrul Hewlett-Packard, revenit in tara dupa ce a studiat in Germania.

Unul dintre proiectele Ligii Studentilor Romani din Strainatate este "Hai Acasa!". Este vorba despre un eveniment de cariere dedicat tinerilor studenti si absolventi cu experienta academnica internationala.

"Scopul proiectului Hai Acasa! este tocmai acela de a conecta cererea si oferta de inalta calitate de pe piata romaneasca, promovand oferte profesionale atractive si oferind companiilor din mediul privat acces la o resursa umana foarte valoroasa. Hai Acasa! este un eveniment care ofera posibilitatea celor care isi doresc sa isi construiasca o cariera de succes chiar acasa.", a preciza Alexandra Sasu, citata de Agerpres.

Conform sondajului realizat de LSRS in anul 2012, 60% dintre tinerii chestionati ar accepta sa vina inapoi in Romania sa lucreze pentru un salariu net minim lunar egal sau mai mic de 1000 de euro. "Motivatia acestor tineri nu este asadar neaparat una de natura financiara, cat una oferita de un mediu de lucru si un context in care sa poata valorifica cunostintele dobandite pe bancile universitatilor de prestigiu din strainatate. Din experienta personala, majoritatea celor care aleg sa ramana in strainatate raman pentru ca isi pot desfasura in conditii mai bune activitatea de cercetare", a mai explicat Alexandra Sasu.

"Romaniei ii lipseste un program national de atragere in tara a tinerilor educati in strainatate, dar are capacitatea de a pune in practica un astfel de demers prin intermediul institutiilor publice abilitate, a mai declarat Alexandra Sasu.



sursa: Agerpres

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
angajare in romaniastudii in strainatateromani in strainatateangajareangajare straini

Data aparitiei: 23 Iulie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Hai acasa! Proiectul care va readuce romanii scoliti in strainatate inapoi in Romania? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]