Specialistii raspund: In ce conditii putem tine registrul general de evidenta a salariatilor?

registrul de evidenta a salariatilorregistrul de evidentaregistru salariatiinregistrare contract in registrul salariatilor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In situatia in care o societate are sediul social in provincie si un punct de lucru in Bucuresti, fara Cod de Identificare Fiscala, poate dispune delegarea unei persoane pentru transmiterea Revisal-ului? Este posibila trimiterea Revisal-ului in acel punct de lucru?

In situatia in care se poate, Revisal se va transmite pentru toti salariatii sau doar pentru cei angajati la punctul de lucru pentru care se solicita transmiterea Revisal-ului?

Raspunsul specialistilor PortalCodulMuncii.ro:

Potrivit art. 2 alin. (2) din HG 500/2011 provind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), cu modificarile si completarile ulterioare, fiecare angajator este obligat sa infiinteze si sa transmita la inspectoratul teritorial de munca un registru general de evidenta a salariatilor si sa il prezinte inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.

Alin. (3) din acelasi articol marcheaza ca exceptie situatia in care angajatorii care au infiintat sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica, carora le-au delegat competenta incadrarii personalului prin incheierea de contracte individuale de munca, pot delega acestora si competenta infiintarii registrului.

Asadar, in situatia in care delegati punctului de lucru competenta incadrarii personalului prin incheierea de contracte individuale de munca, veti putea delega acesteia si competenta infiintarii registrului. In acest caz, registrul general de evidenta a salariatilor (ReviSal) va fi transmis la inspectoratul teritorial de munca in a carei raza teritoriala isi are sediul punctul de lucru.


In caz contrar, salariatii punctului de lucru vor fi inregistrati in registrul general de evidenta a salariatilor infiintat de societatea in aceeasi modalitate in care se inregistreaza si salariatii care isi desfasoara activitatea la sediul social.


In concluzie, registrul general de evidenta a salariatilor va putea fi tinut de punctul de lucru numai pentru salariatii care isi desfasoara activitatea la punctul de lucru (nu si pentru salariatii care isi desfasoara activitatea la sediul social sau la alt punct de lucru) si numai daca respectivului punct de lucru i s-a delegat si competenta  incadrarii personalului prin incheierea de contracte individuale de munca.


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
registrul de evidenta a salariatilorregistrul de evidentaregistru salariatiinregistrare contract in registrul salariatilor

Data aparitiei: 08 Iulie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Specialistii raspund: In ce conditii putem tine registrul general de evidenta a salariatilor? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]