Top 7 sefi de cosmar!

sefi de cosmartipuri de sefi de cosmarmanagementul resurselor umanemanagement resurse umane
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Nu toti suntem facuti sa devenim sefi. Cu toate acestea, multi sunt dispusi sa invete tot ce presupune aceasta "meserie" deosebit de dificila. Si unora chiar "le iese".

In schimb, altora le este dat sa dea gres iar pretul platit nu este deloc mic atunci cand lucram cu oameni. Sunt cea mai valoroasa moneda de schimb din lume. Nu exista o forma de capital activ mai puternica decat oamenii pe umerii carora apasa responsabilitatile si sarcinile unei companii.

Iata si cateva tipuri de sefi pe care i-am "concedia" daca am putea:

1. Seful "Fa asa cum iti spun eu!"
Nu il contrazicem chiar si in situatia in care stim ca este pe punctul de a comite o greseala majora. De cate ori am incercat sa ne aratam parerea, a reusit sa ne reduca la tacere. Greseala sa este siguranta prea mare in propriile sale actiuni, decizii si pareri. Nu admite ca ar putea gresi si nu are incredere in cei din jur.

2. Seful care nu isi apara oamenii. Nu avem cum sa nu ii dispretuim pe sefii care, la nevoie, isi lasa balta angajatii. Au comis o greseala, sunt intr-o situatie dificila, au parte de o problema cu care nu se pot descurca pe cont propriu? Ajuta-i! Sunt angajatii tai, oameni ca si tine si intr-o buna zi iti vor intoarce tot sprijinul sau lipsa de sprijin!

3. Seful care nu stie cum sa aduca unitate si intelege intre colegii din departament. Aceste conflicte si neintelegeri nu se isca rar si nu se rezolva de la sine niciodata. Este nevoie de un mijlocitor care sa stie cum sa tempereze spiritele aprinse si sa aduca unitate, element care devine baza unei echipe unite.

4. Seful pe care nu poti niciodata sa te bazezi. Nu este in birou prea des si cand este nevoie de un factor de decizie, te va lasa pe tine sa preiei fraiele situatiei, cu riscul de a-ti pune locul de munca in pericol. Un sef adevarat va fi prezent la locul de munca cat mai mult cu putinta si nu va arunca in ograda subordonatilor munca de care nu este sigur sau care ii displace.

5. Seful care uita ca lucreaza cu oameni, nu cu roboti. Iti va cere sa lucrezi la nivel inalt de performanta si cand ai depasit programul de lucru. Nu va uita greselile comise chiar daca proiectul tau este unul nou si in faza de testare.

Mai mult, acest tip de sef se va astepta sa respecti regulile impuse de el ca atare, fara intrebari, fara ezitari, fara sa ii pui la indoiala deciziile. Pentru el, esti un simplu executant.

6. Seful "Acest proiect este potrivit pentru un barbat puternic, sigur pe el, priceput, care sa tina in frau o echipa de oameni". Am auzit aceasta fraza de cateva ori si stim deja ca exista aceasta tendinta de a judeca angajatii in functie de sex. Foarte des, ne imaginam femeile ca fiind mai soft, mai emotionale, mai greu de urnit catre o decizie, mai lente si cu mai putina pricepere in managementul angajatilor.

Adevarul este ca am intalnit cu totii femei care sunt mai puternice, sigure pe ele si mai pricepute decat multi barbati. Si am vazut si femei care conduc mai bine decat orice sef. Trebuie doar sa le dai o sansa!

7. Seful caruia ii este teama sa schimbe ceva, sa inoveze, sa se avante catre proiecte noi. Sunt numerosi manageri care vor miza pe aceleasi strategii care i-au adus in acest punct, pe aceleasi idei. Teama de nou este cu adevarat puternica, insa trebuie intrecuta pentru ca dincolo se poate sa descoperim noi oportunitati de succes.



NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
sefi de cosmartipuri de sefi de cosmarmanagementul resurselor umanemanagement resurse umane

Data aparitiei: 30 Iunie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Top 7 sefi de cosmar! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Top 7 sefi de cosmar!

Mai multe articole despre tipuri de sefi de cosmar
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]