Se incalca legislatia muncii: Acuzatii grave pentru mai multe branduri mari in Europa de Est

drepturi angajatidrepturi salariatirespectarea drepturilor angajatilor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Mai multe branduri occidentale din domeniul modei sunt acuzate ca incalca prevederile ce tin de legislatia muncii. Adicas, Primark si Zara sunt printre brandurile vizate ca ar profita de o retea de aprovizionare care ii plateste pe muncitorii din Europa de Est si Turcia cu salarii de mizerie si ca le incalca drepturile in domeniul muncii, conform The Guardian.

Publicatia britanica mentioneaza un rechizitoriu realizat de catre ONG-ul Clean Clothes Campaign, impotriva unor branduri importante din lumea modei, incluzand si branduri de lux precum Prada si Hugo Boss.

Conform rechizitoriului, cca 3 milioane de muncitori din Slovacia si Georgia fac parte "din curtea din spate a muncii ieftine a brandurilor vest-europene de moda".

Cel mai mult se reclama situatia defavorizata a femeilor care lucreaza in acest domeniu, pentru firme mari. Acestea sunt obligate sa munceasca peste program si intimidate sa renunte la concediu, denunta ONG-ul. Reprezentantii ONG-ului reclama faptul ca salariile acestora sunt mult sub nivelul de subzistenta.

Mai mult, grupul arata ca sponsorul Adidas al Campionatului Mondial de Fotbal profita de nereglementarea drepturilor muncii in Georgia. Aici lucreaza muncitori platiti cu cinci euro pentru o zi de munca de 8 ore. Angajatii ar fi intimidati la locul de munca, nevoiti sa ceara permisiunea pentru a merge la toaleta si supusi la presiuni pentru a nu-si lua concedii medicale chiar daca se imbolnavesc, noteaza Mediafax.

Conform publicatiei, investigatorii au descoperit muncitori platiti cu sume sub salariul minim in patru tari, aici incluzandu-se si Bulgaria si Romania.

"I-am spus sefului meu ca uneori nu fac norma minima daca nu vin sambata, iar el mi-a raspuns <>", a declarat un muncitor romani investigatorilor, conform The Guardian.

In vizorul investigatorilor se afla branduri mari, precum H&M, Hugo Boss, Tesco, Primark si nu numai!





NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
drepturi angajatidrepturi salariatirespectarea drepturilor angajatilor

Data aparitiei: 12 Iunie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Se incalca legislatia muncii: Acuzatii grave pentru mai multe branduri mari in Europa de Est Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]