De azi, firmele care angajeaza absolventi pot aplica pentru subventii europene

angajareangajare absolventischema de minimis angajatori
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Se da start-ul proiectului ce prevede acordarea de subventii europene pentru angajarea de tineri absolventi din promotia 2014, in cadrul unei scheme de minimis lansata de Ministerul Fondurilor Europene.

Conform schemei de minimis, se vor acoperi salarii de 900 de lei pentru absolventii cu studii medii si salarii de 1.300 de ei pentru absolventii cu studii superioare.

In cadrul schemei de mimis, firmele care indeplinesc conditiile, se pot inscrie incepand de azi, de la ora 10.00, cu termen limita pe data de 11 iunie, ora 16.00.

In Monitorul Oficial, Partea I, nr. 383 din 23 mai 2014 a fost publicata lista actelor necesare pentru deschiderea unei cereri de proiecte, alaturi de Ghidul Solicitantului si Schema de ajutor de minimis "Locuri de munca subventionate".

Proiectele se depun in cadrul sistemului informativ ActionWeb, in intervalul 6 iunie 2014 - 11 iunie 2014.

"Prin aceasta schema de minimis sustinem angajarea tinerilor absolventi si activitatea mediului privat. O suma de aproximativ 40 de milioane de euro din fondurile europene alocate Romaniei prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane va fi folosita pentru a subventiona primele locuri de munca ale elevilor si studentilor din promotia 2014. Subventia acopera plata unui salariu net de 900 de lei pentru absolventii de studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru absolventii de studii superioare, pe o perioada de minimum 6 luni si de maximum 12 luni. Angajatorii care vor beneficia de aceste subventii vor fi obligati sa mentina posturile nou create o perioada de timp cel putin egala cu cea pentru care au incasat subventia. Subliniez ca firmele vor fi obligate sa mentina postul nou infiintat si nu persoana angajata initial, in conditiile in care prin aceasta masura vrem sa incurajam competitia pe piata muncii", a declarat ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici.

Reamintim faptul ca exista un numar maxim de posturi se pot fi subventionate, dupa cum urmeaza:

- microintreprinderile - 3 locuri de munca
- intreprinderile mici - 7 locuri de munca
- intreprinderile mijlocii - 15 locuri de munca.


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
angajareangajare absolventischema de minimis angajatori

Data aparitiei: 06 Iunie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

De azi, firmele care angajeaza absolventi pot aplica pentru subventii europene Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]