Atentie: Care sunt persoanele autorizate sa acceseze ReviSal?

revisalautorizare acces revisalcine acceseaza revisal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In afara de firma in cauza si cei de la ITM, care sunt alte persoane autorizate sa acceseze ReviSal?

Spre exemplu, poate o societate de asigurari care care firma are incheiate polite de asigurare, sa verifice Revisal-Ul firmei pentru a stabili numarul de angajati si detalii cu privire la contractele lor de munca?

In aceasta speta, vom beneficia de raspuns din partea specialistilor www.PortalCodulMuncii.ro:

Tinem cont de prevederile art. 2 alin. (2) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal). Astfel, intelegem faptul ca fiecare angajator este obligat sa infiinteze si sa transmita la inspectoratul teritorial de munca un registru general de evidenta a salariatilor si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora, completarea si transmiterea acestuia realizandu-se exclusiv de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator.

Mai mult, tinem cont de faptul ca legea permite angajatorilor sa contracteze serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea, cu respectarea dispozitiilor art. 20 alin. (5) din Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare, de contracte de prestari servicii cu prestatori inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca, care isi desfasoara activitatea in conditiile prevederilor legale in vigoare.

De asemenea, potrivit art. 12 alin. (1) din acelasi act normativ, Inspectia Muncii asigura accesul autoritatilor si institutiilor publice la datele din registru, pe baza unor aplicatii de interogare specifice, cu asigurarea masurilor de protectie a datelor cu caracter personal. Conditiile, procedura de lucru si limitele accesului la informatii se stabilesc, in conditiile legii, de Inspectia Muncii prin protocoale de colaborare incheiate cu autoritatile si institutiile publice solicitante.

Discutand despre accesul la datele din registru, pentru alte persoane sau societati cu care angajatorul are contracte incheiate, mentionam faptul ca legea nu contine dispozitii in acest sens. Apreciem faptul ca acesul trebuie limitat exclusiv la persoanele autorizate de angajator, avand in vedere natura elementelor incrise in ReviSal, respectiv date cu caracter personal ale salariatilor si date cu caracter confidential, a caror protectie intra sub incidenta Legii 677/2001
.

De asemenea, precizam ca angajatorul are obligatia de a se asigura ca persoane neautorizate sa completeze registrul de evidenta a salariatilor nu vor face modificari in cuprinsul registrului sau operatiunile acestor persoane nu vor avea ca efect pierderi de date, fapt ce nu poate fi realizat decat prin restrictionarea accesului la acest tip de baza de date.

Fata de aspectele mentionate mai sus, apreciem ca, angajatorul are obligatia de a furniza societatii de asigurari datele de care aceasta are nevoie pentru a-si indeplini obligatiile contractuale prin intermediul salariatilor proprii special desemnati sa gestioneze registrul general de evidenta a salariatilor, si nu prin acordarea permisiunii unei terte persoane juridice, care nu are atributii in acest domeniu, sa aiba acces in baza de date a salariatilor (ReviSal).



NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
revisalautorizare acces revisalcine acceseaza revisal

Data aparitiei: 03 Iunie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Atentie: Care sunt persoanele autorizate sa acceseze ReviSal? Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]