Propunere legislativa PE: Transferul drepturilor la pensie, la mutarea in alt stat UE

transfer pensiidrept la pensii uepensii in alt stat ue
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Conform anuntului Parlamentului European, persoanele care se vor muta in alt stat membru al UE isi vor putea transfera toate drepturile la pensie.

Aceasta masura face parte dintr-o propunere legislativa adoptata de Parlamentul European in data de 15 aprilie.

Conform sursei citate, legislaria actuala a UE prevede faptul ca lucratorii isi pastreaza drepturile statutorii la pensie in momentul in care se muta intr-un alt stat.

Directiva urmeaza sa fie aprobata formal de Consiliul de Ministri.

Cu toate acestea, nu exista prevederi referitoare la schemele suplimentare de pensii, fie acestea finantate sau co-finantate de angajatori.

Asadar, exista riscul ca aceste drepturi suplimentare sa se piarda in situatia in care perioada de munca nu este considerata a fi suficienta de catre statul UE in care persoana in cauza se muta.

"Textul aduce o imbunatatire reala a situatiei multor lucratori. Este un mare pas inainte pentru libertatea de miscare a lucratorilor si un implus dat Europei sociale", a declarat raportorul Ria Oomen-Ruijten (PPE, NL), notand faptul ca "o pensie buna este o necesitate, in contextul in care speranta de viata a europenilor a crescut".

Potrivit noii legislatii, perioada de subscriere, adica perioada de apartenenta activa la o schema de pensii, necesara pentru ca o persoana sa nu isi piarda drepturile la pensia suplimentara nu trebuie sa fie mai lunga de trei ani.

“Deputatii au inclus o clauza care prevede ca lucratorii transfrontalieri trebuie sa beneficieze de acelasi nivel de protectie conform noii directive, pe care statele membre trebuie sa o puna in aplicare in rastimp de patru ani”, este precizat in comunicatul de presa al PE-ului.

In cadrul comunicatului de presa publicat pe site-ul Parlamentului European, se noteaza faptul ca propunerea legislativa a fost depusa de Comisia Europeana in anul 2005 si apoi a fost revizuita in anul 2007. Prima lectura a Parlamentului a avut loc in 2007. Ulterior, propunerea a fost blocata de Consiliu timp de 6 ani, pe fondul divergentelor intre schemele de pensii ale statelor membre si a necesitatii unui vot in unanimitate.

"Intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona a insemnat ca textul poate fi supus la un vot prin majoritate calificata, ceea ce a permis reluarea negocierilor si incheierea unui acord intre Parlament si statele membre, aprobat de deputati marti", se mai noteaza in cadrul comunicatului, pe site-ul Parlamentului European.


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
transfer pensiidrept la pensii uepensii in alt stat ue

Data aparitiei: 16 Aprilie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Propunere legislativa PE: Transferul drepturilor la pensie, la mutarea in alt stat UE Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]