Rovana Plumb: Se va revizui Legea subventiilor pentru servicii sociale

Legea subventiilor pentru servicii socialesubventii servicii sociale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Proiectul de lege referitor la subventionarea serviciilor sociale urmeaza sa fie revizuit, intrucat, in forma in care se regaseste, discrimineata, a notat ministrul Muncii, Rovana Plumb, in cadrul unei emisiuni difuzate de ProTV.

Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Rovana Plumb, a declarat ca proiectul de lege referitor la subventionarea serviciilor sociale, deja contestat cu putere de organizatiile neguvernamentale care au cerut sa fie retras, va fi revizuit.

Rovana Plumb a declarat ca analizeaza posibilitatile prin care va putea veni in sprijinul organizatiilor neguvernamentale, considerand ca in forma actuala, proiectul discrimineaza.

"Asa cum e formulata acum, din punctul meu de vedere, legea discrimineaza, pentru ca finantarea s-ar duce mai mult in rural. Dar probleme sunt si in urban", a explicat Rovana Plumb.

Reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale au declarat ca o eventuala adoptare a acestui proiect ar insemna o lege foarte putin aplicabila, lasand mii de beneficiari fara servicii sociale.

Principalele modifiare care trezesc nemultimirea organizatiilor neguvernamentale se refera la faptul ca sumele de la bugetul de stat, cu destinatia de subventii, se vor acorda doar catre furnizorii de servciii sociale din comunitatile rurale si catre localitatile cu o populatie de pana la 10.000 de locuitori si doar pentru primii trei ani de functionare.

Mai mult, este contestata si prevederea referitoare la nivelul subventiei acordate. Aceasta nu ar putea fi mai mare de 50% din costul standard pe beneficiar, pentru un tip de serviciu social stabilit conform legii.

"Organizatiile neguvernamentale nu pot prelua responsabilitatea statului in ceea ce priveste finantarea integrala a serviciilor oferite beneficiarilor deserviti, astfel miile de beneficiari actuali deserviti de ONG-uri, se vor reintoarce catre serviciile publice si asistarea lor va atrage dupa sine cheltuieli semnificativ mai mari pentru bugetul de stat sau bugetele locale. Proiectul de lege isi propune sa plaseze responsabilitatea finantarii serviciilor la nivelul autoritatilor locale fara a se baza pe o analiza de impact care sa demonstreze ca autoritatile publice locale sunt pregatite sau dispun de fonduri pentru a acoperi serviciile de care au nevoie beneficiarii actuali", a spus Daniela Gheorghe, directorul executiv de la Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), citata de Mediafax.

Daniela Gheorghe a subliniat ca 60% din centrel de zi, care au functionat pana in 2002-2003, au fost inchise dupa ce au trecut la autoritatile locale.

Mai mult, Daniel Gheorghe a punctat ca  avizarea favorabila a acestui proiect de lege va duce la restrictionarea accesului direct la servicii sociale pentru mii de beneficiari actuali de la bugetul de stat ( copii, varstnici, persoane cu handicap, persoane in nevoie) care nu provin din mediul rural sau care nu vorbeneficia de serviciile subventionate potrivit noii legi in primii 3 ani de functionare.

Nu in ultimul rand, conform lui George Romana, directorul de programe de la Organizatia "Salvati Copiii", disparitia unor servicii sociale, asigurate in prezent de ONG-uri, cu ajutorul acestor subventii, se vor mari si mai mult cheltuielile pe care statul va fi nevoit sa le asigure. Acesta a mentionat ca va fi nevoie de un asistent maternal care ar urma sa preia un beneficiar care se afla in serviciu social acum, urmand ca statul sa aloce o suma mai mare decat in prezent.

sursa: Mediafax



NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Legea subventiilor pentru servicii socialesubventii servicii sociale

Data aparitiei: 07 Aprilie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Rovana Plumb: Se va revizui Legea subventiilor pentru servicii sociale Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]