Consultanta in afaceri | Manager
detalii aici

Cauti un loc de munca?


Stiati ca...
...... exista peste 40 de documente OBLIGATORII pe care inspectorii ITM le verifica atunci cand vor sa va amendeze cu orice pret >> Detalii aici <<
:: mai multe intrebari si raspunsuri

Acte necesare la angajare

Ultima luna si jumatate a aratat ca piata fortei de munca a devenit foarte dinamica. In Bucuresti au fost organizate foarte multe targuri de locuri de munca la care au fost oferite peste 9.000 de slujbe. Si lucrurile nu se opresc aici. Un astfel de eveniment, destinat companiilor din domeniul financiar‑bancar, va avea loc la Institutul Bancar Roman, in perioada 17-19 aprilie 2008.

Se pare ca ne confruntam in continuare cu o criza de talente si de specialisti, daca tinem cont numai de efortul depus de catre organizatori si angajatori pentru promovarea acestor targuri. S-au folosit toate mijloacele de promovare: online, anunturi stradale, anunturi in presa nationala, advertoriale, chiar emisiuni tv dedicate in exclusivitate acestor targuri.

In cazul cel mai fericit, angajatorii gasesc oameni potriviti care sa ocupe locurile de munca pe care le ofera, iar candidatii locul de munca la care au visat. De regula, angajatorul solicita la angajare, viitorului salariat urmatoarele inscrisuri:

- cererea de angajare;
- buletinul de identitate/cartea de identitate;
- carnetul de munca;
- actele de studii;
- adeverinta de salariat/de vechime in munca de la angajatorul precedent;
- avize, autorizatii, atestari necesare exercitarii meseriei/profesie;
- certificatul medical;
- certificatul de cazier judiciar;
- nota de lichidare.

Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!


Data aparitiei: -

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

Reintegrare Si Despagubiri

Intrebare: Odata cu reintegrarea in functie ca urmare unei hotarari judecatoresti de anularea actului de eliberare din functie, angajatorul a dispus plata despagubirilor (constand in echivalent salariu pentru perioada aferenta eliberarii) in mod esalonat pe cinci ani, conf. OUG nr. 92/2012. Totusi, in speta ne aflam in fata unui act administrativ declarat nul si nu de revendicare unor drepturi salariale, iar pe de alta parte vorbim despre despagugubiri, insemnand contravalaoarea salariului si nu de unele drepturi salariale (conexe) revendicate pe cale judecatoreasca care, desi convenite ori reglementate, nu ar fi fost acordate. Nu inteleg achiesarea unor specialisti la prevederile prevederile OUG nr. 92/2012. Ce rost ar mai avea art. 24 din Legea nr. 53/2003, respectiv art. 622 din Noul Cod de Procedura Civila , atunci cand vorbim despre "concediere/eliberara ilegala din functie"!? Multumesc inca o data!

Raspuns: art. 117 din Legea nr. 188/1999 : "Dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederi... citeste tot raspunsul aici
Trimite opinia ta comunitatii legislatiamuncii.ro
  Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Adauga acest articol in site-ul tau

ALTE ARTICOLE REFERITOARE LA contract de munca, codul muncii, angajare:ULTIMELE ARTICOLE REFERITOARE LA contract de munca, codul muncii, angajare: