Ingrijorator: Romania are cea mai mare pondere a tinerilor fara slujba in Europa

somajsomaj in randul tinerilorsomeri tineri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Romania este tara din UE cu cea mai mare pondere a tinerilor care nu au nicio slujba si nici nu sunt cuprinsi in vreo forma de scolarizare, a declarat luni, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu.

"Romania inregistreaza cel mai mare procent NEET - cei fara slujba si cei care nu sunt cuprinsi in nicio forma de scolarizare - din tarile Uniunii Europene. La nivelul UE, in aceasta categorie, sunt 6,8 milioane de tineri din categoria 25-29 ani, aceasta insemnand aproximativ 1 din 5 tineri", a spus Costoiu, la conferinta internationala "Mentinerea tinerilor pe piata fortei de munca, in sistemul educational si/sau in programe de formare profesionala: Provocari comune - solutii comune", organizata la Palatul Parlamentului.

Conform ministrului, in Romania discutam despre o pondere de 23% a tinerilor care nu au slujba si nici nu sunt cuprinsi in vreo forma de pregatire, mult peste media UE.

Ministrul delegat considera ca este necesara o intervenit "complexa si rapida", in care masurile din sfera educatiei si formarii profesionale sa fie secondate de unele din aria ocupationala, noteaza Mediafax.

Mai mult, Mihnea Costoiu a declarat ca spera ca in curand, in universitatile romanesti sa existe obligativitatea cursurilor de antreprenoriat.

"Sa ai o cifra a somajului in randul generatiei tinere de peste 25% este, cred, aproape o drama. De aceea, eu nu pot decat sa apreciez masurile pe care Comisia Europeana le-a luat prin stabilirea unui program care sa fie destinate integrarii generatiei tinere pe piata muncii. Trebuie sa gasim raspunsul la intrebarea ce trebuie sa facem nou in scoala romaneasca, oricare ar fi nivelul scolii, in asa fel incat sa crestem sansa absolventilor de a se integra pe piata muncii. Importanta este pregatirea tinerilor in asa fel incat sa se poata adapta la schimbarile de pe piatamuncii. Cred ca scoala trebuie sa pregateasca generatia tanara si pentru joburi care nu s-au nascut inca", a declarat Ecaterina Andronescu, citata de Mediafax.


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
somajsomaj in randul tinerilorsomeri tineri

Data aparitiei: 12 Martie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ingrijorator: Romania are cea mai mare pondere a tinerilor fara slujba in Europa Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]