Adeverinta de salariat pentru medic. Model si obligatii de eliberare adeverinta de catre angajator

Adeverinta de salariatadeverinta de vechimeadeverinta de venit
Adeverinta de salariat pentru medic. Model si obligatii de eliberare adeverinta de catre angajator
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ADEVERINTA DE SALARIAT PENTRU MEDIC SE ELIBEREAZA IN CONFORMITATE CU REGLEMENTARILE IN VIGOARE. VETI REGASI MAI JOS DOUA TIPURI DE MODEL DE ADEVERINTA PEN?TRU SALARIAT, IN FUNCTIE DE SITUATIE. DESIGUR CA SALARIATII POT SOLICITA MAI MULTE TIPURI DE ADEVERINTE, CUM AR FI CELE PENTRU VECHIME IN MUNCA, DE EXEMPLU.

Angajatorii sunt obligati sa elibereze adeverinta de salariat la solicitarea angajatilor, conform art. 34, alin (1) din Ordinul 15/05.01.2018. Potrivit ordinului, platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate sunt obligati sa elibereze adeverinta de salariat la solicitarea persoanei in cauza.

Ultimele impuse de lege, primele cerute ACUM la controlul ITM! Scapati rapid si fara stres de stufoasa birocratie legislativa!

Lucrarea „Kit de documente obligatorii in Legislatia Muncii si Salarizarecontine modele de contracte individuale de munca ce reflecta toate aceste modificari legislative, detalii aici >>>

Adeverinta de salariat


Adeverinta de salariat eliberata atesta calitatea de salariat si va contine numarul de zile de concediu medical care au fost acordate pentru incapacitate temporara de munca din ultimele 12 sau 24 de luni. De asemenea, adeverinta de salariat este valabila pentru 30 de zile de la data la care a fost emisa, conform Ordinului CNAS nr. 8/2016, publicat in Monitorul Oficial.

Persoanele asigurate pentru concedii si indemnizatii in sistemul de asigurari sociale de sanatate au dreptul la concedii medicale si la plata indemnizatiei daca:

  • desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca sau in baza raportului de serviciu, dar si orice activitati dependente;
  • desfasoara activitati in functii elective sau sunt numite in cadrul autoritatii executive, legislative sau judecatoresti, pe durata mandatului, dar si membrii cooperatori dintr-o organizatie a cooperatiei mestesugaresti;
  • sunt asociati, comanditari sau actionari.
  • beneficiaza de drepturi banesti lunare care sunt suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj, in conditiile legii;
     

MODEL Adeverinta solicitata de salariat pentru medicul de familie 

 

 ANGAJATOR/CASA DE ASIGURARI DE SANATATE

 ...................................

 Nr. de inregistrare .......... data ...........…

 

ADEVERINTA

 

 Prin prezenta se certifica ca domnul/doamna ................................, CNP ...........................,

act de identitate ........, seria ........... nr. .........., eliberat de ........................ la data de ......................, cu domiciliul in ........................, str. ............................ nr. ......., bl. ......, ap. ......, sectorul/judetul ......................, are calitate de persoana asigurata pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in sistemul de asigurari sociale de sanatate, potrivit Ordonantei de

urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

Alegeti acum instrumentul de lucru special destinat rezolvarii inteligente a problemelor legate de formularistica! Va economiseste timpul efortul si va salveaza banii! Achizitionati acum lucrarea pe stick: Kit de documente instant obligatorii in Legislatia Muncii si Salarizare, detalii aici >>>


Prezenta adeverinta are o perioada de valabilitate de 30 de zile de la data emiterii.

Sub sanctiunile aplicate faptei de fals in acte publice, declar ca datele din adeverinta sunt corecte si complete.

 Numarul de zile de concediu medical de care persoana asigurata a beneficiat in ultimele 12/24 luni este de ......... zile, pana la data de ..........,

aferente fiecarei afectiuni in parte, dupa cum urmeaza:

__________________________________________________________

| Cod de indemnizatie | Numar de zile concediu medical |

|                                      |   in ultimele 12/24 luni |

|_________________________|________________________________|

| | |

|_________________________|________________________________|

 Reprezentant legal angajator/Presedinte - director general,

 .......................................................

.....…

 

MODEL 2 ADEVERINTA SALARIAT PENTRU MEDICUL DE FAMILIE, CF. CNAS (format pdf) – click aici!

 

In adeverinta acordata salariatilor pentru medicul de familie veti inscrie numarul de zile de concediu medical acordate asiguratului pe perioada ultimului an, pentru ca acestuia sa-i poata fi eliberate certificatele de concediu medical. 

ATENTIE! Conform Ordinului CNAS nr. 8/2016, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 46 din 20 ianuarie, adeverinta are o valabilitate de 30 de zile de la data emiterii.

Refuzul angajatorilor de a indeplini aceste indatoriri este contraventie, iar amenzile sunt cuprinse intre 300 so 1.000 de lei. 

Prin intermediul regulamentului intern, angajatorul stabileste modalitatea de eliberare a adeverintelor de salariat astfel incat odata la 3 luni fiecare salariat sa primeasca aceasta adeverinta sau o pot elibera la solicitarea salariatului.

„Actele la control!"- somatia inspectorului ITM care ingheata sangele in vinele oricarui manager HR sau salarizare - Kit de documente obligatorii in Legislatia Muncii si Salarizare va pune la dispozitie acum peste 150 de documente obligatorii, detalii aici >>>

Nota!  Adeverinta privind calitatea de asigurat a salariatilor nu are acelasi regim al documentelor care atesta activitatea desfasurata, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, pe cale de consecinta, angajatorul nu poate impiedica salariatul sa faca dovada calitatii de asigurat si nu poate reglementa eliberarea adeverintei de salariat pentru medicul de familie in termen de 15 zile de la solicitate.

Adeverinta de vechime in munca [Model Actualizat 2023]


Adeverinta de vechime in munca pentru perioada ulterioara anului 2011 se elibereaza in conditiile art. 34 alin. (5) din Codul muncii, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 7 alin. (5) din HG 905/2017, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cine elibereaza adeverinta de vechime in munca 


Potrivit art. 7 alin. (5) din HG 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, la incetarea activitatii salariatului, angajatorii au obligatia sa ii elibereze acestuia o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca si in specialitate, precum si un extras din registru...vezi modelul aici >>>
 

Adeverinta de venit poate fi obtinuta online


Adeverinta de venit atesta veniturile realizate de un contribuabil intr-un an fiscal. Aceasta se numara printre cele mai solicitate acte la ghiseele ANAF fiindca este ceruta in multe situatii, cum ar fi obtinerea unui credit bancar. Aceasta masura a fost reglementata prin Ordinul MFP nr. 572/2015. “Institutia publica, autoritatea publica sau oricare alta persoana la care persoana fizica doreste sa depuna certificatul de atestare fiscala sau adeverinta de venit comunicate prin intermediul serviciului <> poate verifica si descarca continutul documentului accesand aplicatia informatica pusa la dispozitia publicului in acest scop pe site-ul internet al Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala in sectiunea Servicii Online, folosind numarul de inregistrare al documentului si codul numeric personal al persoanei fizice.", conform documentului.


Pentru a putea beneficia de modalitatea de comunicare online cu administratia fiscala si de toate avantajele pe care aceasta le ofera, ANAF recomanda contribuabililor inscrierea in „Spatiul Privat Virtual”. In sediile fiscale ale institutiei sunt disponibile calculatoare pentru contribuabilii care nu detin un calculator personal sau nu au acces la internet....mai multe detalii aici >>>

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Adeverinta de salariatadeverinta de vechimeadeverinta de venit

Data aparitiei: 23 Iunie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Adeverinta de salariat pentru medic. Model si obligatii de eliberare adeverinta de catre angajator Nota: 4.25 din 5 - 16 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]