Cum se stabileste strategia de resurse umane

strategia de resurse umanestrategia resurse umane
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iata cateva informatii referitoare la strategia de resurse umane, conform ghidului "Managementul Resurselor Umane. Eficienta, Rentabilitate, Profit":

Rolul resurselor umane


Pentru atingerea obiectivelor strategice se mizeaza pe utilizarea eficienta a resurselor pe care le are la dispozitie organizatia. Resursele umane – adica cele care pot coordona, combina si utiliza celelalte resurse – sunt, din acest motiv, foarte importante in sistemul strategic al organizatiei.

Strategia de resurse umane

Strategia de resurse umane face parte integranta din strategia organizatiei si indeplinirea ei este o conditie a succesului strategiei la nivel de organizatie. Elementele componente ale strategiei de resurse umane nu difera fata de elementele generale ale strategiei.

Totusi, pot fi formulate anumite particularitati ale strategiei de resurse umane:

Obiective

Obiectivele strategice de resurse umane decurg din cele generale ale organizatiei, nefiind aceleasi;

Astfel, daca obiectivele strategice generale se refera in general la cote de piata, profituri, cifre de afaceri, eficienta economica, investitii etc., cele de resurse umane au in vedere asigurarea cantitativa si calitativa de personal, productivitatea muncii, legalitatea operatiilor, motivarea personalului etc.

Termene
Obiectivele strategice de resurse umane au, in general, termene mai apropiate decat obiectivele generale;

Exemplu

Daca un obiectiv general este, de exemplu, obtinerea unui profit de 10 milioane USD in anul 2013, iar una dintre modalitatile de actiune este deschiderea unei noi filiale in orasul X in martie 2011, strategia de resurse umane va trebui sa prevada asigurarea cu personal a filialei pana in martie 2011.

Modalitati de actiune

in stabilirea modalitatilor de actiune si a termenelor din strategia de resurse umane trebuie sa se prevada corelarea cu celelalte strategii pe domenii de activitate.

Strategiile pe domenii de activitate sunt derivate din strategia generala. Ele trebuie in permanenta corelate deoarece se interconditioneaza.

Sursa: Managementul Resurselor Umane. Eficienta, Rentabilitate, Profit

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
strategia de resurse umanestrategia resurse umane

Data aparitiei: 28 Februarie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum se stabileste strategia de resurse umane Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]