Consultanta in afaceri | Manager

     eNews Legislatia Muncii

Descarca GRATUIT raportul special

"Modificari in Codul Muncii - noutati REVISAL si Evaluarea Angajatilor"detalii aici

Cauti un loc de munca?


Stiati ca...
...... exista peste 40 de documente OBLIGATORII pe care inspectorii ITM le verifica atunci cand vor sa va amendeze cu orice pret >> Detalii aici <<
:: mai multe intrebari si raspunsuri

Acordarea tichetelor de masa

Intrebare: Au dreptul salariatii la bonuri de masa pentru orele/zilele lucrate suplimentar fata de regimul normal de munca?

Raspuns: Angajatorul distribuie salariatilor tichetele de masa, lunar, in ultima decada a fiecarei luni pentru luna urmatoare. Acesta nu poate acorda mai mult de un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare din luna pentru care se efectueaza distribuirea si nu poate considera utilizat mai mult de un tichet de masa pentru fiecare zi lucrata din luna pentru care s-a efectuat distribuirea.

Nu se considera zile lucrate perioadele in care salariatii:

a) isi efectueaza concediul de odihna;
b) beneficiaza de zile libere platite;
c) sunt delegati sau detasati in afara localitatii in care isi au locul permanent de munca si primesc indemnizatie zilnica sau lunara de delegare sau de detasare;
d) se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca, sunt absenti de la locul de munca ori se afla in alte situatii stabilite de angajator impreuna cu organizatiile sindicale sau, dupa caz, cu reprezentantii salariatilor.

Asadar, in nicio situatie, angajatorul nu poate acorda mai mult de un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare (art. 11 din Normele de aplicare a Legii nr. 142/1999 privind acordarea tichetelor de masa).

Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!


Data aparitiei: 06 Martie 2008Votati pagina "Acordarea tichetelor de masa":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

Prelungire Contract De Munca - Elev

Intrebare: Buna seara, Unitatea a angajat pe perioada verii un elev major pt o perioada de 2 luni (03.07.2014 - 02.09.2014). De asemenea, societatea a incheiat o conventie cu Agentia de somaj conform legii 72/2007 pentru primirea unui stimulent. Intrebarea mea este: Unitatea poate prelungi contractul de munca al elevului pentru inca o luna fara sa piarda stimulentul de care a beneficiat desi se depasesc cele 60 de zile lucratoare, perioada maxima pentru care se acorda stimulentul? Mentionez ca perioada vacantei de vara a elevului este: 28.06.2014 - 29.09.2014. Totodata, daca i se prelungeste contractul de munca, prelungirea ar depasi termenul limita al vacantei, aceasta ar cuprinde urmatoarea perioada: 03.09.2014 - 02.10.2014. Va multumesc pt ajutor!!!

Raspuns: Buna Andreea, buna Ioana! Nu prea inteleg raspunsul: 60 zile sau, conform art.3, 60 zile lucratoare... citeste tot raspunsul aiciARTICOLE SIMILAREULTIMELE ARTICOLEDin reteaua RS:
Info tva | Blogul Specialistului | Carti de afaceri | Campeanu.ro | Contabilitate si fiscalitate | Timp liber
Idei de afaceri | Librarie de afaceri | Libraria R&S | Management | Stiri juridice | Agricultura | AdSenseUtile
    Afaceri profitabile cu ferme     Codul fiscal     Declaratii fiscale     Legea Contabilitatii     Monitorul Oficial     Codul civil 2014     Codul penal 2014     Legislatie TVALegislatiaMuncii.ro poza

© 2006 - 2014 Rentrop & Straton. All rights reserved.
Privacy Policy | RSS RSS Flux RSS 2.0     Sitemap XML Sitemap XML     Autori     Termeni si conditii     Contact

SATI