Cerintele minime de pregatire in domeniul SSM pentru a putea desfasura activitati de prevenire si protectie

pregatire in domeniul SSMactivitati de prevenire si protectieprevenire ssmprotectie ssm
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Sanctiune
Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 la 6.000 de lei, conform art. 39 alin. (6) lit. a) din Legea nr. 319/2006, incalcarea dispozitiilor legale privind capacitatea si mijloacele de care trebuie sa dispuna lucratorul desemnat pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si cele de protectie.

Exista doua niveluri de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca pentru dobandirea capacitatilor si aptitudinilor necesare efectuarii activitatilor de prevenire si protectie, respectiv:

1) Nivelul mediu, care presupune:
a) studii in invatamantul liceal filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil ethnic si
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 80 de ore.

2) Nivelul superior, care presupune:
a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca cu o durata de cel putin 80 de ore si
c) absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 180 de ore.

UTIL
Cerintele pentru nivelul superior prevazute la punctele b) si c) sunt considerate indeplinite si in
situatia in care persoana a obtinut o diploma de master sau doctorat in domeniul securitatii si
sanatatii in munca.
----
INFO
Continutul minim al cursurilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca pentru nivelul mediu si cel superior de pregatire se regaseste in Anexa nr. 6 lit. B la normele metodologice de aplicare a Legii 319/2006.
---
Cele doua niveluri de pregatire se atesta prin diploma de studii si certificatele de absolvire corespunzatoare cursurilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca absolvite. in cazul in care sunteti obligat(a) sa desemnati unul sau mai multi lucratori care sa se ocupe de activitatile de prevenire si protectie din organizatie, atunci acestia trebuie sa indeplineasca cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare cel putin nivelului mediu.

Sursa: Ghid practic de securitate si sanatate in munca >>>

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pregatire in domeniul SSMactivitati de prevenire si protectieprevenire ssmprotectie ssm

Data aparitiei: 18 Februarie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cerintele minime de pregatire in domeniul SSM pentru a putea desfasura activitati de prevenire si protectie Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]