Managementul Resurselor Umane: Factorul motivator Cariera

totul despre motivarea resurselor umanemotivarea resurselor umanemotivare resurse umanemanagementul resurselor umane
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Cariera este unul dintre cei mai importanti factori motivanti externi. Ea incununeaza, de fapt, larga recunoastere a performantelor unui angajat. In zilele noastre cariera nu inseamna numai avansare pe scara ierarhica. Extinderea pe orizontala a organizatiilor limiteaza vizibil sansele de avansare de acest fel, releva ghidul "Totul despre motivarea resurselor umane".

Nici angajatii nu isi mai doresc intotdeauna avansarea in functie, deoarece asta inseamna, in general, o responsabilitate mai mare. Posibilitatile de specializare pe nise de domeniu ofera recompense mai substantiale decat functiile de conducere.

Ce tipuri de cariera ofera firma dvs.? In functie de raspunsul pe care-l veti da, veti sti care este personalul potrivit si ce fel de motivare i se potriveste. In anumite departamente va fi importanta urcarea de trepte ierarhice (in marketing, public relations,management departamental), in altele specializarea (cercetare, creare de noi tehnologii, IT).

Modelul de cariera
Modelul de cariera oferit de firma arata ce posibilitati de avansare exista si cum se pot dezvolta competentele. Conducerea proiectelor, monitorizarea personalului din anumite filiale sau departamente, organizarea cursurilor de specializare sunt cateva exemple de sanse ce pot fi oferite angajatilor. Corespunzator segmentului de avansare, angajatii primesc recompense sau simboluri ale functiei, cum ar fi mutarea intr-un birou mai mare sau posibilitatea de a merge cu masina firmei.

Daca firma ofera mari posibilitati de a face cariera, indiferent de modelul oferit, se vor inregistra avantaje pe
masura: ea va avea un personal cu o cota ridicata de pregatire, creativitate, experienta si foarte motivat. Potentialul angajatilor va fimult peste nivelul inregistrat de alte firme. Din start, strategiile firmei vor putea fi mai inovatoare si se vor putea baza pe angajati de elita.

Extinderea posibilitatii de contact cu alte departamente
Nu limitati posibilitatile de avansare ale angajatilor dvs. la propriul departament, caci persoanele cu performante ridicate vor fi demotivate astfel foarte usor. Acest tip de persoane sunt intotdeauna in cautarea unor sarcini solicitante.

Daca ati ajuns deja in situatia de a nu mai putea retine un angajat competent si cu experienta in departamentul dvs., pastrati-l macar in cadrul firmei. Il puteti avansa intr-un departament conex, dandu-i sarcini solicitante si posibilitatea unei noi cariere.

Planul individual de dezvoltare
Daca doriti sa promovati un angajat care promite mult, intocmiti impreuna cu acesta un plan al dezvoltarii
carierei sale in concordanta cu modelul de cariera specific companiei dvs. Baza acestui plan va fi alcatuita din tipul de sarcini si functii pe care le va indeplini intr-un anumit interval de timp si masurile de promovare necesare.

Promovarea personala
Cariera nu este numai rezultatul competentei de specialitate. Aspectul placut, arta de a sti sa asculti, arta de a te face inteles sunt factori care concureaza la alcatuirea unei cariere de succes.

Recompense
Dezvoltarea profesionala si recompensarea pe masura sunt interdependente.
Numai banii nu motiveaza, in lipsa dezvoltarii profesionale. Pe de alta parte, daca nu se are in vedere si cresterea salariului pe masura avansarii in functie, se ajunge rapid la demotivare.

Discutii privind cariera
Purtati discutii despre cariera cu toti angajatii. Oferiti si alte perspective cum ar fi, de exemplu, participarea la un seminar.


Iata doar cateva dintre informatiile esentiale pentru motivarea resurselor umane cu rezultate exceptionale. Mai multe informatii puteti descoperi in ghidul de referinta pentru specialistii in resurse umane: Totul despre motivarea resurselor umane >>>


NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
totul despre motivarea resurselor umanemotivarea resurselor umanemotivare resurse umanemanagementul resurselor umane

Data aparitiei: 23 Ianuarie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Managementul Resurselor Umane: Factorul motivator Cariera Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]