Concediu de odihna in cazul salariatilor cu munca in ture

Salarizaremunca in turesalariatiCodul munciiconcediu de odihna
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In randurile urmatoare, analizam felul in care se acorda concediu de odihna in luna decembrie 2013 pentru un salariat care lucreaza 12 ore pe zi 3 zile pe saptamana tinand cont de preverea legala 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt. Vom stabili daca se calculeaza din cele 10 zile lucratoare din programul de lucru al salariatului sau 10 zile lucratoare la modul general.

De asemenea, vom vedea daca s-a calculat corect concediul in perioada concediul in perioada: 03.12.2013 - 24.12.2013 tinand cont ca zilele lucratoare pentru salariat sunt: 03, 05, 07, 10, 12, 14, 17 , 19, 21, 24 decembrie sau in perioada: 03.12.2013 - 14.12.2013.

Cele doua zile libere consecutive in cazul prezentat mai sus sunt duminica si lunea.

Potrivit art. 145 alin. (3) din Codul muncii, sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.

Potrivit art. 137 din Codul muncii, repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.

In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicial interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern, situatie in care salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau prin chiar contractul individual de munca.

Asadar, in durata concediului de odihna nu intra decat zilele care in mod normal sunt zile lucratoare.

Pe cale de consecinta, salariatul care va intra in concediu de odihna la data de 3 decembrie 2013, data de 3 decembrie este prima zi de concediu de odihna iar ziua a 10-a a concediului de odihna este ziua de 16 decembrie a.c.

Prima zi de lucru dupa concediul de odihna de 10 zile va fi ziua de 17 decembrie 2013.

Daca prin contractul colectiv de munca zilele de repaus saptamanal se acorda in zilele de duminica si luni, ultima zi de concediu va fi sambata 14 decembrie si prima zi de lucru tot marti 17 decembrie 2013.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Salarizaremunca in turesalariatiCodul munciiconcediu de odihna

Data aparitiei: 16 Decembrie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Concediu de odihna in cazul salariatilor cu munca in ture Nota: 4.6 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]