Ar trebui majorat nivelul de deductibilitate pentru pensii facultative cu 25 la suta. Vezi declaratiile!

Resurse Umanefondul de pensii facultativenivelul de deductibilitateBCR PensiiLucian Anghel
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Saptamana aceasta, Lucian Anghel, presedinte al BCR, a declarat ca, in opinia sa, nivelul de deductibilitate pentru pensiile facultative ar trebui majorat cu 25% pe an, de la 400 de euro pentru angajat si 400 pentru angajator in prezent, pentru ca acest sistem sa se dezvolte.

In acest sens, acesta a precizat:

"Pentru dezvoltarea pietei pensiilor facultative este nevoie de majorarea deductibilitatii fiscale. Acum avem una dintre cele mai mici deductibilitati fiscale la nivel european, de 400 de euro. Sunt state care chiar contribuie, nu ofera doar deductibilitate, ci pun bani in plus pentru pensia facultativa a contribuabililor. Cu cat contribuim mai mult la pensia facultativa Pilon III cu atat vom avea un nivel de trai mai consistent dupa ce ne vom pensiona. Nivelul de deductibilitate ar trebui majorat cu 25% pe an de la 400 de euro pentru angajat si 400 pentru angajator in prezent. O solutie ar putea fi si cumularea la 800 euro per angajat a deductibilitatii pentru companie si angajator, indiferent de cine contribuie".

De asemenea, potrivit lui Lucian Anghel, Pilonul III este important, mai ales in perspectiva in care in Romania raportul pensionari - salariati va creste:

"In acest moment sunt 1,2 pensionari la un contributor, iar ca urmare a faptului ca "decreteii" vor incepe sa se pensioneze undeva in mai putin de doua decenii, presiunea va fi constanta si vom ajunge chiar si la 1,5 pensionari la un contributor, sau la 2 pensionari la un contributor din mediul privat. Traim mai mult si va trebui sa ne bazam din ce in ce mai mult pe ce economisim lunar noi decat pe pensia de la stat daca dorim sa ne pastram un nivel de trai ridicat dupa ce ne pensionam. Procesul de imbatranire a populatiei afecteaza toate statele europene care vor fi obligate in timp sa mute povara nivelului de trai dupa pensionare de pe umerii bugetului de stat pe umerii actualilor contribuabili".

Acesta a mai estimat ca anul acesta piata pensiilor private facultative ar putea inregistra o crestere de circa 30% a activelor nete administrate, la aproape 800 milioane de lei, de la 730 milioane lei active nete in administrare la finalul lunii august din acest an. La 31 august cele 10 fonduri de pensii aveau 304.537 participanti.

Sursa: Agerpres


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Resurse Umanefondul de pensii facultativenivelul de deductibilitateBCR PensiiLucian Anghel

Data aparitiei: 31 Octombrie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ar trebui majorat nivelul de deductibilitate pentru pensii facultative cu 25 la suta. Vezi declaratiile! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]