Atentie! Nu-i discriminati pe salariatii temporari si nici pe cei cu CIM pe perioada determinata!

CIMsalariati temporaricontract individual de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In calitate de angajator, aveti obligatia de a le asigura salariatilor temporari, precum si celor incadrati in baza unui contract individual de munca pe durata determinata aceleasi conditii in domeniul securitatii si sanatatii la locul de munca, in special cu privire la accesul la echipamentele individuale de protectie, de care beneficiaza si ceilalti salariati.

Definitii
Agentul de munca temporara este societatea comerciala, autorizata de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, care pune provizoriu la dispozitia utilizatorului personal calificat si/sau necalificat, pe care il angajeaza si il salarizeaza in acest scop.

Salariatul temporar este persoana incadrata la un angajator agent de munca temporara, pus la dispozitia unui utilizator pe durata necesara, in vederea indeplinirii unor anumite sarcini precise si cu caracter temporar.

Utilizatorul este angajatorul caruia agentul de munca temporara ii pune la dispozitie un salariat temporar, pentru indeplinirea anumitor sarcini precise si cu caracter temporar.

Ce obligatii aveti in calitate de angajator al unui salariat cu CIM pe perioada determinata sau in calitate de utilizator de munca temporara?
  • Inainte de inceperea activitatii, trebuie sa va informati salariatii asupra:
- calificarilor profesionale, aptitudinilor personale sau serviciilor medicale profilactice pe care activitatea respectiva le presupune;
- riscurilor majore specifice locului de munca.
  • Sa asigurati fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii salariatilor.
  • Sa asigurati conditiile ca fiecare salariat sa primeasca o instruire suficienta si adecvata in domeniul securitatii si sanatatii in munca, in special sub forma de informatii si de instructiuni de lucru specifice locului de munca si postului sau, in urmatoarele situatii:
-    la angajare;
-    la schimbarea locului de munca;
-    la introducerea unui nou echipament de munca sau a unor modificari ale echipamentului existent;
-    la introducerea oricarei noi tehnologii sau proceduri de lucru;
-    la executarea unor lucrari speciale.
  • Sa informati persoanele cu raspunderi specifice in domeniul securitatii si sanatatii in munca si/sau serviciile externe cu privire la angajarea sau utilizarea in cadrul organizatiei a unor astfel de salariati.
In calitate de utilizator de munca temporara, aveti in plus obligatia de a informa agentul de munca temporara asupra caracteristicilor specifice postului, in special privind calificarea necesara si conditiile concrete de munca.

Cadrul legal
Prin H.G. nr. 557/2007, publicata in M.Of. nr. 407 din 18 iunie 2007, au fost completate masurile destinate sa promoveze imbunatatirea securitatii si a sanatatii la locul de munca pentru salariatii incadrati in baza unui contract individual de munca pe durata determinata si pentru salariatii temporari incadrati la agenti de munca temporara.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
CIMsalariati temporaricontract individual de munca

Data aparitiei: 28 Octombrie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Atentie! Nu-i discriminati pe salariatii temporari si nici pe cei cu CIM pe perioada determinata! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]