Contract de munca suspendat. Cum incheiem un nou contract cu acelasi angajator?

Contract de muncacontract suspendatnou contractacelasi angajatorCodul munciiLegea 215/2001
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Analizam mai jos cazul unei persoane angajate cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata in cadrul aparatului de specialitate al unui Consiliu Judetean si care se incadreaza la cabinetul presedintelui Consiliului Judetean pe perioada determinata in conformitate cu art.105 din Legea nr.215/2001.

Vom stabili in ce masura contractul individual de munca pe perioada nedeterminata poate fi suspendat in temeiul art. 50 lit. d din Codul muncii, exercitarea unei functii in cadrul unei autoritati executive, legislative ori judecatoresti, pe toata durata mandatului, daca legea nu prevede altfel.

De asemenea, vom vedea daca persoana in cauza poate avea la acelasi angajator un contract individual de munca pe perioada nedeterminata suspendat si un CIM pe perioada determinata fiind incadrata la cabinetul presedintelui.

Mentionam ca situatia reglementata in cuprinsul art. 50 lit. d) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, se refera la "exercitarea unei functii in cadrul unei autoritati executive, legislative sau judecatoresti, pe toata durata mandatului, daca legea nu prevede altfel apreciem ca se refera la persoana care a fost aleasa, in conditiile legii, sa indeplineasca un anumit mandat, respectiv mandatul de presedinte al consiliului judetean.

In acest sens sunt si dispozitiile art. 28 din Statutul alesilor locali aprobat prin Legea 393/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, conform carora (1) Pe timpul exercitarii mandatului de primar, viceprimar, presedinte sau vicepresedinte al consiliului judetean se suspenda contractul de munca sau actul de numire a acestora in cadrul unei institutii ori autoritati publice, respectiv la regii autonome sau la societati comerciale cu capital integral ori majoritar de stat sau ale unitatilor administrativ-teritoriale. (2) Sunt exceptate de la suspendarea contractului de munca sau a actului de numire cadrele didactice, cercetatorii stiintifici, ziaristii cu atestat profesional, oamenii de cultura si arta.

Apreciem ca acest lucru rezulta si din faptul ca, doar in situatia aceasta ar putea interveni o suspendare de drept a contractului individual de munca, in celalalte cazuri, suspendarea neputand opera in mod automat.

Asadar, in situatia reglementata la art. 105 din Legea 215/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, este la latutudinea presedintelui consiliului judetean sa infiinteze, in limita numarului maxim de posturi aprobate, cabinetul presedintelui, personalul din cadrul cabinetului presedintelui fiind numit si eliberat din functie de presedintele consiliului judetean.

Astfel, in aceasta situatie personalul din cadrul cabinetului presedintelui consiliului judetean isi desfasoara activitatea in baza unui contract individual de munca pe durata determinata, incheiat in conditiile legii, pe durata mandatului presedintelui consiliului judetean, respectiv in temeiul prevederilor art. 83 lit. h) din Codul muncii, republicat coroborat cu prevederile art. 105 din Legea 215/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.

In acest context, apreciem ca salariatul in cauza ar trebui sa isi suspende activitatea in temeiul art. 54 din Codul muncii, republicat, pentru interese personale, perioada in care acesta poate incheia un nou contract individual de munca cu acelasi angajator, in conditiile art. 83 lit.h) din Codul muncii, republicat coroborate cu prevederile art. 105 din Legea 215/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sursa: PortalCodulMuncii.ro


NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Contract de muncacontract suspendatnou contractacelasi angajatorCodul munciiLegea 215/2001

Data aparitiei: 22 Octombrie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Contract de munca suspendat. Cum incheiem un nou contract cu acelasi angajator? Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]