Pensionarea membrilor personalului diplomatic si consular

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 595/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare ordonanta de urgenta, pensia de serviciu are regimul unei pensii de limita de varsta si se acorda, la cerere, categoriilor de personal prevazute la pct. 3 din prezentele norme, cu respectarea prevederilor ordonantei de urgenta, in situatia in care solicitantii indeplinesc simultan urmatoarele conditii:

a) au varsta de 60 de ani si stagiul complet de cotizare de 30 de ani;
b) au o vechime in munca in structurile Ministerului Afacerilor Externe in centrala proprie, misiunile diplomatice, oficiile consulare si institutele culturale ale Romaniei din strainatate si/sau in structurile activitatii de comert exterior si cooperare economicainternationala de cel putin 18 ani, din care pentru categoriile de personal prevazute la pct. 3 lit. b) si c) este necesara si indeplinirea conditiei minime de misiune permanenta sau temporara in strainatate pe functii diplomatice, asa cum se precizeaza mai jos.

In perioada 1 iulie 2007 - 31 decembrie 2008, conditiile de varsta, stagiu si vechime in structurile reglementate de ordonanta de urgenta, pentru pensionarea femeilor, sunt cele prevazute in anexele nr. 1-3 la aceeasi ordonanta de urgenta.

(Ordin al ministrul muncii, familiei si egalitatii de sanse nr. 853 din 28 septembrie 2007 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 757 din 7 noiembrie 2007)


de Legislatia Muncii

Data aparitiei: 20 Noiembrie 2007
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Pensionarea membrilor personalului diplomatic si consular Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]