De la jumatatea lunii octombrie, angajatii afiliati BNS ies in strada in toata tara

Resurse Umaneprotesteperioada nedeterminataBNSangajatii afiliati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


La 30 septembrie, in reuniunea extraordinara de luni, Consiliul National al BNS a decis declansarea actiunilor de strada la nivel national, pe perioada nedeterminata de timp, incepand cu a doua jumatate a lunii octombrie.

Cele mai importante aspecte care au dus la aceste proteste se refera la scaderea dramatica a nivelului de trai, de lipsa oricaror perspective de dezvoltare si a unor strategii coerente care sa conduca la crestere economica sustenabila, dar si de faptul ca actuala coalitie de guvernare refuza sa isi onoreze angajamente asumate in relatia cu organizatiile sindicale, unele dintre ele garantate public si prin semnatura inca din anul 2011.

La 2 octombrie 2013, Blocul National Sindical a facut public Manifestul ce contine nemultumirile lucratorilor afiliati la BNS iar dupa data de 10 octombrie va anunta calendarul detaliat al actiunilor de protest.

Va prezentam mai jos Manifestul ce contine nemultumirile lucratorilor afiliati la BNS:

"Din strada, cu lehamite


Manifest     - Mesajul BNS adresat doamnelor si domnilor politicieni

     celor aflati actualmente la guvernare
    celor care au fost si isi asteapta iar randul sa repete ce au facut
    "puilor" de partid crescuti pe calapoade asemanatoare

Din strada, cu lehamite

Doamnelor si domnilor politicieni,

In a doua jumatate a lunii octombrie, lucratorii afiliati la Blocul National Sindical vor iesi in strada pe termen nelimitat, in toate judetele tarii, in actiuni de protest decente, organizate in respect fata de lege si fata de concetatenii care nu le impartasesc nemultumirile si lehamitea.

Stim ca protestele noastre nu vor zgudui Europa si nu vor produce schimbari majore in mentalitatea si actiunile dumneavoastra, insa vrem sa va transmitem foarte clar, cat de sonor si vizibil putem, mesajul ca aproape un sfert de secol de lipsa de respect este prea mult.   

Mesajul nostru va fi auzit de aceasta data de membrii Guvernului Ponta si membrii coalitiei USL, care ne-au dovedit dupa un an si jumatate de guvernare ca politicianul roman s-a nascut cu narav de capatuiala si nu are pofta sa schimbe nimic, insa rusinea acestei tari o poarta obrazul tuturor alesilor din ultimii 24 de ani.

Din strada, va huiduim cu lehamite:

    Pentru ca de un sfert de secol nu sunteti in stare sa implementati strategii si politici publice care sa conduca la cresterea numarului de locuri de munca de calitate, nici macar atunci cand partenerii sociali va pun la dispozitie mura in gura planuri de actiune. in anul 2013, dupa un an si jumatate de guvernare USL mieroasa in declaratii, ne aflam in punctul in care capacitatile de productie se inchid pe banda rulanta si somajul capata rang de sport national.

    Pentru ca de 24 de ani sacrificati dreptul lucratorilor la un salariu minim decent si folositi o politica salariala de bataie de joc pentru a ascunde propriile capacitati limitate de a guverna cum se cuvine si de a administra bugetul public in mod decent. Nu v-ati obosit sa fiti manageri eficienti si cinstiti iar salariatii au fost vacile bune de muls, acoperind cu multa munca si bani putini gaurile bugetare.

    Pentru ca nu ati vrut sa faceti nimic pentru ca preturile utilitatilor (preturile administrate) sa fie mentinute la un nivel rezonabil iar lunile de iarna vor aduce un dezastru din punct de vedere social. Ati stat impasibili, ati dat liber la jecmanirea populatiei si ati tremurat (sau, dupa caz, ati profitat) in fata multinationalelor care si-au vazut nestingherite de maximizarea profiturilor, uitand de obligatiile contractuale legate de investitii si dezvoltare.

    Pentru ca nu ati fost in stare sa definiti conceptul de consumator vulnerabil asa cum a facut Europa civilizata si nu v-a interesat sa protejati prin lege consumatorul casnic si intreprinderile mici si mijlocii. Sunteti responsabili de faptul ca IMM-urile isi inchid portile si sunteti responsabili de saracia cronica cu care se confrunta gospodariile din Romania.

    Pentru ca ati vandut si vindeti tara pe nimic. Nu ati fost in stare stare sa negociati la un nivel decent redeventele pentru resursele minerale nationale si am pierdut astfel incet si sigur bogatiile naturale. in interesul si profitul unora care v-au folosit, chiar daca v-au platit cu doi arginti.

    Pentru ca ati demolat sistemul sanitar si sistemul de invatamant, pentru ca ne-ati rapit dreptul la sanatate si la decenta si ati mutilat generatie dupa generatie cu debandada din educatie si lipsa de viziune pe termen mediu si lung.

    Pentru ca ati transformat sistemul de asistenta sociala din Romania intr-un instrument de umilinta si tortura pentru beneficiari, intr-un mediu propice parazitilor obisnuiti cu sifonarea banilor publici si intr-o gaura neagra in care se duc taxele si impozitele celor care si-au pus increderea in voi.

    Pentru ca nu ati fost capabili sa aplicati o strategie coerenta de dezvoltare a agriculturii si ati pus cruce astfel unuia dintre putinele atuuri pe care le avea Romania. Dupa un sfert de secol cu voi in fruntea tarii am ajuns de rasul Europei, o reprezentatie cu "ciudati", punct de atractie pentru cativa straini temerari care vor sa-si faca poze cu uneltele rudimentare din gospodariile batranilor.

    Pentru ca ati maltratat legislatia muncii si ati vulnerabilizat lucratorul in raport cu angajatorul. Cabinetul Boc ramane in istoria post-decembrista a Romaniei ca o celula canceroasa infipta in nivelul de trai al lucratorilor  si in siguranta locurilor de munca iar actualul Guvern se simte confortabil sa duca mai departe aceasta politica maligna.

    Pentru ca sunteti orbi, surzi si muti in raport cu partenerii sociali si pentru ca sasaiti cu dispret la propriile semnaturi, la angajamentele pe care vi le asumati prin protocoale si la contractul social cu alegatorii care v-au investit cu incredere.

Va spunem aceste lucruri intr-un manifest public, urmand sa vi le comunicam si din strada in luna octombrie. Probabil ca n-o sa va simtiti cu musca pe caciula si probabil ca o sa continuati o vreme sa va impartiti puterea si banii la nivel local.

N-o sa mearga la nesfarsit cu bataia de joc. Oricat de divizata ar fi societatea romaneasca, oricat de comoda, oricat de apatica, oricat de usor de pacalit din vorbe si galeti cu zahar, la un moment tot va va spune "Stop" intr-un glas.

 Un sfert de secol e de ajuns."

Consiliul National BNS

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Resurse Umaneprotesteperioada nedeterminataBNSangajatii afiliati

Data aparitiei: 03 Octombrie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

De la jumatatea lunii octombrie, angajatii afiliati BNS ies in strada in toata tara Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]