Reuniune la nivel inalt privind persoanele cu dizabilitati. Comunicat MFP

Resurse Umanepersoane cu dizabilitatipersoanele cu handicapCodrin Scutaru
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


 Saptamana aceasta s-a desfasurat la New York reuniunea la nivel inalt a Adunarii Generale a ONU privind realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (MDGs) si a altor obiective de dezvoltare agreate la nivel international vizand persoanele cu dizabilitati. Delegatia Romaniei a fost condusa de catre Codrin Scutaru, secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice al Romaniei.

In interventia pe care a sustinut-o in cadrul dezbaterilor mesei rotunde avand ca tema "Cooperarea internationala si regionala si parteneriatele pentru o dezvoltare care sa includa si persoanele cu handicap", secretarul de stat Codrin Scutaru a aratat ca organizarea acestei reuniuni la nivel inalt este oportuna in conditiile in care termenul limita pentru realizarea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului se apropie, iar procesul de elaborare a agendei de dezvoltare post-2015 a fost initiat.

Oficialul roman a trecut in revista principalele masuri legislative si executive adoptate de autoritatile romane in vederea imbunatatirii situatiei persoanelor cu dizabilitati care traiesc in Romania. in context, a amintit ratificarea Conventiei ONU privind drepturile persoanelor cu handicap (CRPD) in 2010, primul raport al Romaniei privind implementarea prevederilor acesteia fiind transmis recent.

A aratat, in plus, ca pe baza experientei castigate prin implementarea strategiei nationale pentru protectia, integrarea si incluziunea sociala a persoanelor cu handicap pentru perioada 2006-2013, a fost initiat procesul de elaborare a unei noi strategii, aferenta anilor 2014-2020, care va incorpora contributiile valoroase ale CRPD si Strategiei europene 2010-2020 pentru persoanele cu handicap: "Obiectivul major al noii strategii va fi sa asigure persoanelor cu dizabilitati abilitatea de a se bucura de participare deplina si completa la viata economica si sociala". A facut, de asemenea, referire la crearea unui registru national pentru persoanele cu dizabilitati, cu sprijinul BIRD.

Secretarul de stat Scutaru a evidentiat importanta colaborarii autoritatilor locale si centrale cu organizatiile non-guvernamentale ale persoanelor cu handicap, in vederea aplicarii eficiente a masurilor adoptate.  

Demnitarul roman a reafirmat, la finalul interventiei, angajamentul Guvernului Romaniei de a continua sa depuna eforturi la nivel national, regional si global, pentru a crea un mediu in care "persoanele cu handicap sa fie recunoscute nu doar ca beneficiari, ci agenti ai dezvoltarii, asa cum a mentionat astazi aici si Secretarul de Stat al SUA, domnul John Kerry."

Nu in ultimul rand, secretarul de stat Codrin Scutaru a dat ca exemplu drama fotbalistului roman Mihai Nesu, care, in urma unui accident grav la antrenament, a ramas paralizat, continuandu-si viata intr-un scaun cu rotile, subliniind ca "asemenea lui Mihai Nesu, fiecare dintre noi poate ajunge peste noapte, printr-o nenorocire, o persoana cu dizabilitate. Pentru acest fapt, trebuie sa ne gandim mai atent si cu mai mult suflet cum putem crea un cadru in care persoanele cu dizabilitati sa se poata dezvolta si sa traiasca demn, intr-o societate incluziva, in care ei insisi pot fi, prin exemplul lor, lideri ai progresului."

Sursa: Ministerul Muncii


NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Resurse Umanepersoane cu dizabilitatipersoanele cu handicapCodrin Scutaru

Data aparitiei: 27 Septembrie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Reuniune la nivel inalt privind persoanele cu dizabilitati. Comunicat MFP Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]