Obligatiile SSM ale beneficiarului unui contrat de inchieriere utilaje de constructii

SSMconstructii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Potrivit art. 82 alin (2) din HG nr. 1425/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru lucratorii din intreprinderi si/sau unitati din exterior care desfasoara activitati pe baza de contract de prestari de servicii, angajatorul beneficiar al serviciilor va asigura instruirea lucratorilor respectivi privind activitatile specifice intreprinderii si/sau unitatii respective, riscurile pentru securitatea si sanatatea lor, precum si masurile si activitatile de prevenire si protectie la nivelul intreprinderii si/sau unitatii, in general.

Daca prestatorul va trimite acelasi lucrator la beneficiarul prestatiei, instruirea se va efectua la inceputul colaborarii. Instruirea trebuie insa refacuta de fiecare data când evaluarea riscurilor cu privire la securitatea si sanatatea in munca la nivelul intreprinderii beneficiare este revizuita, precum si in cazul in care societatea prestatoare trimite un alt lucrator pentru efectuarea lucrarilor.

Potrivit art. 15 alin (3) din HG nr. 1425/2006, evaluarea riscurilor cu privire la securitatea si sanatatea in munca la nivelul intreprinderii si/sau unitatii trebuie revizuita, cel putin, in urmatoarele situatii:
a)    ori de cate ori intervin schimbari sau modificari in ceea ce priveste tehnologia, echipamentele de munca, substantele ori preparatele chimice utilizate si amenajarea locurilor de munca/posturilor de munca;
b)    dupa producerea unui eveniment;
c)    la constatarea omiterii unor riscuri sau la aparitia unor riscuri noi;
d)    la utilizarea postului de lucru de catre un lucrator apartinând grupurilor sensibile la riscuri specifice;
e)    la executarea unor lucrari speciale.

Instruirea lucratorului de la societatea prestatoare se consemneaza in fisa de instruire colectiva, conform modelului prezentat in anexa nr. 12 la HG nr. 1425/2006. Fisa de instruire colectiva se intocmeste in doua exemplare, din care un exemplar se va pastra de catre angajator sau de lucratorul desemnat sau de serviciul intern de prevenire si protectie care a efectuat instruirea si un exemplar se pastreaza de catre angajatorul lucratorilor instruiti, deci de catre societatea prestatoare.

Prin urmare, instruirea lucratorului de la societatea prestatoare va fi efectuata de angajator, in cazul in care acesta si-a asumat atributiile din domeniul securitatii si sanatatii in munca, sau de lucratorul desemnat sau de un lucrator al serviciului intern de prevenire si protectie, si nu de catre seful locului de munca.

Din intrebarea dvs. deducem faptul ca aveti organizat serviciu intern de prevenire si protectie la nivelul intreprinderii. Deci instruirea lucratorului de la societatea prestatoare va fi efectuata de un lucrator din cadrul serviciului intern. Un exemplar ale fisei colective in care s-a consemnat instruirea va fi pastrat de serviciul dvs. intern de prevenire si protectie si al doilea exemplar va fi predat angajatorului societatii prestatoare

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
SSMconstructii

Data aparitiei: 26 Septembrie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Obligatiile SSM ale beneficiarului unui contrat de inchieriere utilaje de constructii Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]