Ce planuri are Ministerul Muncii pentru forta de munca din Romania

Angajare si Concediereocuparea fortei de muncaMinisterul Munciiapte de muncapiata muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) propune o viziune pentru Romania anului 2020 in care potentialul fortei de munca va fi valorificat in mod optim pentru consolidarea unei economii competitive, bazata pe inovare si cunoastere, participativa si inclusiva, astfel incat piata muncii va fi o piata performanta, dinamica si flexibila, in care minim 70% din persoanele cu varsta cuprinsa intre 20 si 64 ani, vor avea acces la un loc de munca de calitate, conform cu capacitatea si competenta lor, si venituri care sa le asigure un trai decent.

Obiectivul general al Strategiei vizeaza atingerea unui nivel sustenabil de ocupare a fortei de munca din Romania, sustinut de competitivitate economica, coeziune sociala si dezvoltare durabila. Pentru realizarea obiectivului Strategiei, ministerele, inclusiv MMFPSPV, si celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si autoritatile administratiei publice locale au obligatia de a duce la indeplinire masurile specifice domeniului lor de activitate prevazute in Planul de actiuni.

Planul de actiuni pe perioada 2013-2020 pentru implementarea Strategiei propune urmatoarele obiective specifice si directii de actiune:


Obiectivul 1. Cresterea ocuparii in randul tinerilor si prelungirea vietii active a persoanelor in varsta.

Directia de actiune 1.1. Diminuarea somajului in randul tinerilor si a numarului de tineri din categoria NEETs (care nu sunt in ocupare, educatie sau formare).

Directia de actiune 1.2. Cresterea participarii pe piata muncii a persoanelor in varsta.

Obiectivul 2. Imbunatatirea structurii ocupationale si participarii pe piata muncii in randul femeilor si persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile.

Directia de actiune 2.1. Reducerea ocuparii in agricultura de subzistenta si facilitarea relocarii acestei resurse umane catre activitati non-agricole.

Directia de actiune 2.2. Cresterea participarii femeilor pe piata muncii, inclusiv prin masuri suport de reconcilierea a vietii profesionale cu cea de familie.

Directia de actiune 2.3. Cresterea participarii persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile pe piata muncii prin dezvoltarea de masuri care sa combine suportul social cu activarea.

Obiectivul 3. Dezvoltarea unei resurse umane cu un nivel inalt de calificare si competente adaptate la cerintele pietei muncii.

Directia de actiune 3.1. Sprijinirea adaptabilitatii si dezvoltarii permanente a fortei de munca corelate cu schimbarile structurale ale pietei muncii.

Directia de actiune 3.2. Imbunatatirea nivelului de competente al persoanelor somere si inactive apte de munca pentru a facilita reintegrarea acestora pe piata muncii.

Obiectivul 4. Imbunatatirea mecanismului de fundamentare, implementare, monitorizare si evaluare a politicilor cu impact pe piata muncii.

Directia de actiune 4.1. Consolidarea mecanismului de fundamentare, implementare, monitorizare si evaluare a politicilor cu impact pe piata muncii.

Directia de actiune 4.2. Consolidarea dialogului social la toate nivelurile pentru a facilita adoptarea, implementarea si respectarea politicilor cu impact pe piata muncii.

Sursa: IMM Romania



de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Angajare si Concediereocuparea fortei de muncaMinisterul Munciiapte de muncapiata muncii

Data aparitiei: 26 Septembrie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ce planuri are Ministerul Muncii pentru forta de munca din Romania Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]