O noua tara sustine libera circulatie a muncitorilor romani

Angajare si Concedierecamera de comertcetatenii europeniacord de aderare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Libera circulatie a muncitorilor romani este sustinuta, mai nou, si de catre Camera de Comert Romano-Olandeza (NRCC) si Dutch Romanian Network.

Institutiile sustin libera circulatie a muncitorilor romani in toate statele membre ale Uniunii Europene si termenul de 1 ianuarie 2014 pentru a acorda acces neingradit muncitorilor romani pe piata muncii din Olanda, conform termenilor acordului de aderare a Romaniei si Bulgariei la UE.

"In opinia noastra nu exista niciun motiv pentru care muncitorii romani si bulgari nu ar trebui sa beneficieze de acces neingradit in toata piata europeana, in toate Statele Membre, incepand cu 1 ianuarie 2014, asa cum a fost convenit la momentul aderarii celor doua tari la Uniunea Europeana. Daca ne uitam la situatia statelor care au acordat deja romanilor si bulgarilor acces complet la piata muncii putem observa ca nu a existat un influx major de muncitori straini si ca cei nou-sositi s-au putut integra pe piata muncii conform legii cererii si ofertei", a declarat Peter de Ruiter, actualul presedinte al Camerei de Comert Romano-Olandeze.

"In acelasi timp ar trebui sa existe un tratament egal pentru toti cetatenii europeni care muncesc in Olanda. Prin urmare, ar trebui revazute toate structurile artificiale si diferentele de salarizare care exista intre muncitorii olandezi si cei straini", a adaugat Peter de Ruiter.

"Suntem de parere ca este in interesul Olandei pe termen lung de a respecta principiul fundamental european al liberei circulatii a muncitorilor. Nu pot fi abandonate aceste principii care au condus la prosperitatea Uniunii Europene in aceasta perioada de dificultati economice. Numai avansand pe calea constructiei europene poate Uniunea Europeana si Olanda sa depaseasca aceasta criza economica", a conchis Robin van Rozen, care va prelua functia de presedinte al NRCC incepand cu 1 octombrie 2013.

Olanda este cel mai mare investitor strain in Romania, companiile olandeze fiind foarte bine reprezentate in sectorul financiar, in agricultura, industria alimentara, transport si logistica si productie industriala.

Sursa: costelgilca.ro


NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Angajare si Concedierecamera de comertcetatenii europeniacord de aderare

Data aparitiei: 10 Septembrie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

O noua tara sustine libera circulatie a muncitorilor romani Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]