Medicina muncii: Obligatii privind supravegherea sanatatii lucratorilor

medicina munciisupravegherea sanatatii lucratorilor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebare: Este indeplinita obligatia de asigurare a asistentei medicale corespunzatoare si permanente daca angajatorul pune la dispozitie, permanent, un autoturism care sa transporte salariatul in caz de urgente accidente si incheie un contract cu spitalul din localitate ?

Raspuns: Supravegherea sanatatii lucratorilor este asigurata prin medicii de medicina a muncii in conformitate cu art. 25 alin. (2) din Legea 319/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

Asistenta medicala de medicina muncii la fiecare angajator este asigurata de medicul de medicina muncii care se afla in relatie contractuala cu angajatorul pentru prestarea serviciilor specifice pentru supravegherea sanatatii lucratorilor angajati la respectivul angajator.

Potrivit dispozitiilor art. 7 din HG 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, cu modificarile si completarile ulterioare, angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

Medicul specialist de medicina a muncii este principalul consilier al angajatorului si al reprezentantilor angajatilor în probleme de promovare a sanatatii în munca si în îmbunatatirea mediului de munca din punct de vedere al sanatatii în munca in conformitate cu dispozitiile art. 6 din Legea 418/2004 privind statutul profesional specific al medicului de medicina a muncii.

In ceea ce priveste primul ajutor, potrivit art. 10 alin. (1) din Legea 319/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede ca angajatorul are urmatoarele obligatii:

a) sa ia masurile necesare pentru acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor si evacuarea lucratorilor, adaptate naturii activitatilor si marimii intreprinderii si/sau unitatii, tinând seama de alte persoane prezente;

b) sa stabileasca legaturile necesare cu serviciile specializate, indeosebi in ceea ce priveste primul ajutor, serviciul medical de urgenta, salvare si pompieri.

Prin urmare, angajatorul are obligatia sa stabileasca legaturile necesare cu serviciile specializate, indeosebi in ceea ce priveste primul ajutor, serviciul medical de urgenta, salvare si pompieri.

In concluzie, asigurarea asistentei medicale la nivelul angajatorului se realizeaza nu numai pentru situatiile care necesita primul ajutor, ci si prin servicii medicale prin care se asigura supravegherea permanenta a sanatatii lucratorilor asigurate de medicul de medicina muncii.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
medicina munciisupravegherea sanatatii lucratorilor

Data aparitiei: 21 August 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Medicina muncii: Obligatii privind supravegherea sanatatii lucratorilor Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]