10 reguli specifice ca sa utilizati in siguranta echipamentele mecanice de ridicat

Protectia munciiechipament mecanic de ridicat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Echipamentele mecanice de ridicat, cum ar fi: platformele ridicatoare cu brate articulate, autoscarile mecanice, platformele telescopice hidromecanice, autotelescoapele cu cos cu actionare hidromecanica si alte utilaje asemanatoare, vor fi utilizate numai in baza instructiunilor de lucru emise de producator si a instructiunilor de securitate a muncii adaptate locului de munca.

Pentru utilizarea in siguranta a echipamentelor mecanice de ridicat trebuie respectate urmatoarele reguli specifice de securitate a muncii:

1. Echipamentele mecanice de ridicat trebuie sa aiba o rezistenta suficienta, conforma cu utilizarea careia ii sunt destinate, si sa fie corect instalate si utilizate.

2. Lucratorii care utilizeaza echipamente mecanice de ridicat trebuie sa fie instruiti in acest scop.

3. In cosul, nacela sau pe platforma echipamentului mecanic de ridicat este permisa prezenta a cel mult doi lucratori, care impreuna cu sculele si materialele necesare nu trebuie sa depaseasca sarcina maxima admisibila a echipamentului respectiv.

4. Operatorul echipamentului mecanic de ridicat, desemnat si instruit in acest scop, trebuie sa supravegheze in permanenta echipamentul si sa asigure masuri impotriva deplasarii accidentale a acestuia.

5. Toate manevrele sau deplasarile echipamentului mecanic de ridicat trebuie executate numai la comanda conducatorului punctului de lucru.

6. Deplasarea echipamentului mecanic de ridicat de la un punct de lucru la altul este permisa numai dupa coborarea cosului nacelei sau platformei si fara lucratori pe utilaj.

7. Este interzis lucrul pe autoscari, autotelescoape sau autoplatforme aflate pe terenuri a caror inclinare este mai mare 10° fata de planul orizontal al echipamentului.

8. Este interzisa solicitarea laterala (tragerea pe orizontala) a cosului, nacelei sau platformei echipamentului mecanic de ridicat.

9. Echipamentele mecanice de ridicat se vor intretine in stare buna de functionare si se vor supune incercarilor si controalelor periodice, conform instructiunilor de la producator.

10. Echipamentele mecanice de ridicat se vor utiliza numai in scopurile pentru care sunt destinate.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Protectia munciiechipament mecanic de ridicat

Data aparitiei: 30 Iulie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

10 reguli specifice ca sa utilizati in siguranta echipamentele mecanice de ridicat Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]